Home Izdvojeno Tri savjeta koja pomažu kod upale sinusa

Tri savjeta koja pomažu kod upale sinusa

247
0

Evo šta pomaže kod upale sinusa po savjetu ljekara.

IZVOR: SHUTTERSTOCK/TRUE TOUCH LIFESTYLE

Ako vas muče sinusi, simptomi kao što su pritisak, bol, zapušen nos i smanjena čula mirisa i ukusa vjerovatno su nešto s čime ste dobro upoznati. Ako se ne tretira, upala sinusa može dati i ozbiljnije simptome kao što su oticanje očiju, mučnina, povraćanje, visoka temperatura…

Postoje načini da kod kuće ublažite simptome, navode ljekari, a pored narodnih lijekova za sinuse ovo su tri trika koja daju najbolje rezultate.

Topla obloga

Peškir ili krpa natopljeni vrućom vodom, koje ćete pažljivo staviti na lice, može da pomogne da se bol umanji a naslage razrijede. Nemojte ih držati duže od 20 minuta.

“Ako možete ovo da izvedete bezbjedno, odnosno da temperatura vode ne bude opasna po kožu lica, i ako vam pomaže – samo napred”, kaže dr Ralf Abi Hačem, asistent profesora na medicini Univerziteta Djuk.

Tuširajte se vrućom vodom

Para će pomoći da se sluz razrijedi, a možete i da se inhalirate nad činijom vruće vode oko deset minuta, ne duže. U vodu možete dodati eukaliptus, majčinu dušicu ili bosiljak.

Pijte puno vode

“Tečnosti kao što su obična voda, supa, čaj, pomoći će da se simptomi brže povuku. Izbjegavajte alkohol jer on izaziva dehidrataciju i može samo da ih pogorša”, savjetuje Abi Hačem.

Ovi jednostavni trikovi će, upozoravaju stručnjaci, ublažiti simptome ali neće pomoći samoj infekciji da brže prođe. Ako simptomi traju duže od deset dana, obavezno se javite ljekaru jer su vam možda potrebni lijekovi da bi infekcija prošla.

(MONDO)

Previous articlePretresi u Gradišci: SIPA u akciji na osnovu potjernice iz Srbije
Next articleBelgija pala u Sarajevu!