Home Izdvojeno Muškarci, dobro zapamtite – ovo ubija želju za seksom!

Muškarci, dobro zapamtite – ovo ubija želju za seksom!

284
0

Šta uništava želju za seksom kod žena? Evo odgovora naučnika!

IZVOR: SHUTTERSTOCK/BILLION PHOTOS

Nije tajna da se pripadnici oba pola osjećaju sve manje raspoloženim za seks kada ih “satru” obaveze i dosadni kućni poslovi. Jedna studija utvrdila je vrlo konkretne razloge za to kod žena, iznenadiće vas!

Naučnici sa više univerziteta u Kanadi pokazali su kako tradicionalne uloge polova mogu katastrofalno da djeluju na želju za seksom.

Utvrđena su četiri osnovna razloga – neravnomjerna podjela obaveza i kućnih poslova, ulogu “majke” koju žena preuzima prema svom partneru, posmatranje žene kao objekta i norme koje se “podrazumijevaju” kada je u pitanju iskazivanje želje za seksom.

“Žene će imati sve manje želje za seksom ako se osjećaju kao da im je partner sin. Od njih se očekuje da budu tople, pune ljubavi i brige, i ovaj odnos jeste osnova duge i stabilne veze, ali samo ako funkcioniše u oba smijera. A najčešće se to očekuje samo od žene“, naveli su autori studije.

Želja za seksom lako se “uguši” pod težinom očekivanja od strane partnera, bilo da su ona vezana za poslove oko kuće, druge uspjehe, ulogu majke prema djeci ili partneru, a jednako razorno dejstvo imaće i činjenica da u svemu tome nema podršku partnera.

“Zaključak je da čitav niz faktora utiče na žensku želju za seksom, i nisu svi biološki ili hormonski, kako se često misli. Mnogo češće imaju veze sa konkretnim stvarima u vezi i odnosu s partnerom”, zaključili su autori.

(MONDO)

Previous articleKošarkaši Čelika protiv Bosne upisali prvi ovosezonski trijumf
Next articleKatastrofa za Hamiltona – zbog ove odluke gubi titulu