Home Vijesti Politika Oglasili se iz Gradske uprave: Nije bilo nelegalnih zapošljavanja

Oglasili se iz Gradske uprave: Nije bilo nelegalnih zapošljavanja

341
0

Niko od zaposlenih u novoj gradskoj administraciji nije zaposlen mimo zakonskih procedura, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

IZVOR: MONDO/VEDRAN ŠEVČUK

Iz Gradske uprave navode da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nisu pretresali Gradsku upravu, niti, kako su pojedni mediji navodili „upadali“ u Kabinet gradonačelnika kako bi izuzeli dokumentaciju.

“Ministarsvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je pismenim putem zatražilo dokumentaciju a u vezi sa zaposlenjima u Gradskoj upravi, a ista im je odmah i dostavljena. Radi se o procedurama koje su rađene i ranijih godina, kada nadležni organ reaguje na osnovu žalbi ili prijava građana”, objavljeno je na sajtu grada.

Kako ističu, Grad Banja Luka podržava sve kontrolne radnje nadležnih organa i sarađuje u punom kapacitetu.

“Radnici Gradske uprave koji se pominju su zaposlenici na određeno vrijeme u skladu sa svim zakonskim procedurama. Shodno tome, napominjemo da nisu tačne informacije da su pomenuti zaposlenici dobili posao kršeći zakonske propise na konkursima raspisanim u Gradskoj upravi, te naglašavamo da konkursne procedure još uvijek nisu završene”, saopšteno je.

Podsjećaju da je Republička upravna inspekcija u ovoj godini kontrolisala rad Gradske uprave u dijelu radnih odnosa, po prijavi odbornika u Skupštini Grada Banje Luke, te da nikakve nezakonitosti nisu uočene u toku inspekcijskog nadzora.

“Ovim putem ističemo da Gradska uprava, ne samo da podržava kontrolu svog rada, već je i samostalno pokrenula aktivnosti na utvrđivanju validnosti diploma starih ali i novih zaposlenih, kako u Kabinetu gradonačelnika tako i u cijeloj Gradskoj upravi, kao i provjere pripravničkog staža, o čemu će javnost biti upoznata nakon što se ovaj proces bude završen”, stoji u objavi Gradske uprave.

Podsjećamo, kako je juče objavljeno i potvrđeno novinskoj agenciji Srna, pripadnici policije juče su izvršili određene provjere koje se tiču spornog zapošljavanja u banjalučkoj Gradskoj upravi.

Previous articleBritni Spirs u 39. godini konačno slobodna – tužiće porodicu!
Next articleDodik u Aušvicu odao počast žrtvama