Home Vijesti Crna hronika Brutalno izudarao muškarca sa invaliditetom po glavi, pa pobjegao

Brutalno izudarao muškarca sa invaliditetom po glavi, pa pobjegao

131
0

Jovan P. (18) iz okoline Negotina, koji je osumnjičen da je ubio 11 godina starijeg sugrađanina Ivana Đorđevića, na saslušanju pred Višim tužilaštvom u Negotinu tvrdio je da je Đorđevića ubio u samoodbrani.

FOTO: FACEBOOK/DRUŠTVENE MREŽE

Prema informacijama koje posjedujemo, on je tvrdio da nije želio da ubije Đorđevića, te i da je do toga došlo jer je ubijeni njega prvi napao.

Njegove navode provjeriće nadležni organi koji su naložili istragu koja bi trebalo da ukaže na koji način je do ubistva došlo.

Kako nezvanično saznaje Blic, policija je do sada prikupila određene dokaze koji će biti ispitani u narednim danima. Takođe, biće naloženo i psihijatrijsko vještačenje osumnjičenog.

Nakon saslušanja tužilaštvo u Negotinu je zatražilo od suda da osumnjičenom odredi pritvor do 30 dana, što je sud i usvojio.

Brutalno ga izudarao po glavi

Đorđević je preminuo nakon što je primio više udaraca u glavu.

– Smrt je nasilna i nastupila je kao posljedica zadobijenih udaraca u glavu. Ubijeni Ivan je imao i manju povredu koljena, ali to je sigurno bilo prilikom pada na zemlju. Presudni su bili, isključivo, udarci u glavu – kaže izvor upućen u istragu.

Ubistvo se dogodilo u dvorištu jedne osnovne škole u Negotinu, nakon rasprave između tinejdžera i muškarca. Nezvanično, njih dvojica su od ranije bilo u sukobu, jer je navodno žrtva uhapšenom psovala majku.

Prema nezvaničnim inforomacijama tinejdžer je nakon tragedije, pozvao Hitnu pomoć i kao nepoznati građanin, prijavio incident, a onda i pobjegao u nepoznatom pravcu. Ljekari su po dolasku na lice mjesta mogli samo da konstantuju smrt.

Navodno, nije bilo očevidaca događaja, a pri dolasku na lice mjesta, preminuli Ivan kod sebe nije imao nijedan dokument. Međutim, policija je brzo reagovala, i uspjela da u kratkom roku pronađe osumnjičenog koji je uhapšen.

Inače u Negotinu su ubijenog Đorđevića svi poznavali jer se zbog zdravstvenih problema teže kretao.

– Zbog invaliditeta teško se kretao i otežano govorio. Strašno je ovo što mu se dogodilo – kažu mještani.

Ovo je inače treća tragedija ove godine koja je zadesila porodicu Đorđević.

– Ivanu je početkom godine djed preminuo od korone a poslije samo nekoliko mjeseci i otac od srčanog udara. A sada da on nastrada na ovako brutalan način… Ivan ima sestru koja živi u inostranstvu. Deda mu je bio vlasnik salona namještaja. Potiče iz imućne porodice. Inače nije bio oženjen, i velika je tragedija to što mu se dogodilo – kažu mještani.

Osumnjičeni Jovan je po priči meštana u septembru ove godine postao punoljetan.

Poznat je i odranije policiji.

Previous articlePrioritet Instituta vakcinacija trećom dozom “Sputnjika V”
Next articleProširenje sankcija Minsku