Home Showbiz Džet set Cijela Britanija zabrinuta – kraljica (95) propušta važan događaj!

Cijela Britanija zabrinuta – kraljica (95) propušta važan događaj!

133
0

Kraljica Elizabeta II će propustiti svečanost povodom Dana sjećanja, a evo i zašto.

IZVOR: YOUTUBE/SCREENSHOT/ THE ROYAL FAMILY CHANNEL

Kraljica Velike Britanije Elizabeta II neće prisustvovati svečanosti povodom Dana sjećanja jer je povrijedila leđa, pišu britanski mediji.

“Kraljica je, nakon što je povrijedila leđa, sa velikim žaljenjem odlučila da neće moći da prisustvuje današnjoj ceremoniji”, naveo je portparol Bakingemske palate.

Kako piše brintaski “Telegraf”, kraljica je duboko razočarana zbog toga što je bila primorana da otkaže pojavljivanje na ovom događaju, koji smatra jednim od najznačajnijih angažmana u godini. Ovo je prvi put od 1999. godine da će ga propustiti, a tada je bila u posjeti Južnoj Africi.

“Kao i prethodnih godina, vijenac će u ime Njenog Veličanstva položiti princ od Velsa. Njegovo kraljevsko visočanstvo, zajedno sa vojvotkinjom od Kornvola, vojvodom i vojvotkinjom od Kembridža, grofom i groficom od Veseksa, kraljevskom princezom i viceadmiralom ser Timom Lorensom, vojvodom i vojvotkinjom od Glostera, vojvodom od Kenta i princezom Aleksandrom će danas biti prisutan na Cenotafu kako je planirano”, navodi se iz Bakingemske palate.

Da podsjetimo, kraljici je ljekar već naložio odmor od mjesec dana nakon što je provela noć u bolnici. Na kraljevske dužnosti trebalo je da se vrati danas, ali se povrijedila u zamku Vindzor. U saopštenju se dodaje da povreda leđa nije povezana sa posjetom bolnici.

(MONDO)

Previous articlePrijava protiv novinara dokaz mržnje i želje za incidentima
Next articleSaničanin: Od starta je meč krenuo u lošem smjeru