Home RAT U UKRAJINI Prioritet Instituta vakcinacija trećom dozom “Sputnjika V”

Prioritet Instituta vakcinacija trećom dozom “Sputnjika V”

342
0

U Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske u Banjaluci i naredne sedmice biće omogućena vakcinacija trećom dozom vakcine protiv kovida 19 prioritetnih kategorija građana, a prioritet je imunizacija “sputnjikom ve”.

IZVOR: ENVATO

U prioritetne grupe pripadaju stariji od 65 godina, mlađi od 65 godina koji boluju od različitih hroničnih bolesti, zaposleni u domovima za stara lica, kao i zdravstveni i prosvjetni radnici.

“Od prošle sedmice smo pozivali stanovništvo, sve one koji su vakcinisani `sputnjikom ve` sa dvije doze i prošlo je najmanje pet mjeseci od druge doze mogu da prime takozvanu buster dozu, koja će pomoći da se taj imunitet koji vremenom počinje da blijedi ponovo vrati na nivo koji je zaštitan i koji će sačuvati od oboljevanja od kovida”, rekla je Srni epidemiolog u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske Jela Aćimović.

Ona je navela da se svima koji žele buster dozu preporučuje da to urade prije kraja novembra, jer će do tada Institut imati na raspolaganju ove vakcine /”sputnjik ve”/ u dovoljnim količinama.

“U Institut mogu doći u 16, 17. i 19. novembra u periodu od 10.00 do 15.00 časova, `sputnjik ve` nam je prioritet pa ga stavljamo na ovakav raspored”, rekla je Aćimovićeva.

Ona je dodala da, osim onih koji primaju buster dozu, poziv vrijedi i za sve koji žele da prime “sputnjik ve” vakcine, prvu dozu u istim terminima i da znaju da je druga komponenta već na stanju i da će drugu dozu dobiti 21 dan nakon prve doze.

Prema rasporedu za narednu sedmmicu koji je Institut objavio veb stranici, u četvrtak, 18. novembra od 10.00 do 15.00 časova građanima će biti dostupna prva i treća doza vakcine protiv virusa korona “fajzer”.

Iz Instituta navode da svi oni koji žele da se vakcinišu prvom dozom neke od ponuđenih vakcina mogu da dođu u Institut u terminima od 10.00 do 15.00 časova, ističući da je za imunizaciju vakcinama “astra zeneka” i “moderna” potrebno naručivanje na broj 065/241-043. 

Previous articleŠok poruka – Danile, nemoj da se družiš s Novakom!
Next articleBrutalno izudarao muškarca sa invaliditetom po glavi, pa pobjegao