Home Vijesti Politika Republika Srpska nikada nije imala koristi od DIPLOMATIJE BiH

Republika Srpska nikada nije imala koristi od DIPLOMATIJE BiH

356
0

Srpska se zalaže za mir

FOTO/ATV

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević rekao je da se Republika Srpska za promociju i političko predstavljanje uvijek oslanja na autoritet svojih predstavnika, te da Srpska nema, niti je kad imala koristi od diplomatije BiH.- Bez obzira što Sarajevo, kao i pojedinci iz opozicije Republike Srpske tvrde da su Banjaluka i Republika Srpski izolovani, sada se pokazalo da to nije tačno. Iz poslednjih diplomatskih sastanaka /srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada/ Dodika vidjelo se da Republika Srpska ne da nije izolovana, već je izuzetno aktivna u prezentovanju političkih stavova i realne situacije u BiH – istakao je Kovačević.

On je izjavio za beogradske „Večernje novosti“ da se Srpska zalaže za mir, očuvanje stabilnosti i BiH u okvirima Dejtonskog sporazum.

Kovačević je ukazao da Republika Srpska nema, a nikada nije ni imala koristi od diplomatije BiH koja je zarobljena od SDA i služi samo za promovisanje njihovih stavova i interese bošnjačkog naroda.

Bisera Turković nikada nije predstavljala BiH, već isključivo najradikalniju struju među bošnjačkim narodom – ocijenio je Kovačević.

Previous articleKošarac: „OTVORENI BALKAN“ šansa za privredni napredak!
Next articleStanivuković se sastao sa predsjednikom Slovenije Borutom Pahorom