Home Sport Tenis Šok poruka – Danile, nemoj da se družiš s Novakom!

Šok poruka – Danile, nemoj da se družiš s Novakom!

346
0

Novak Đoković i Danil Medvedev su prijatelji, ali to nekome ne odgovara.

IZVOR: PROFIMEDIA

Novak Đoković i Danil Medvedev obilježili su 2021. godinu u tenisu pošto su igrali velika finala i postali najveći rivali na terenu, a istovremeno se privatno često druže.

Tako su uoči mastersa u Parizu, u kome su se borili za trofej, Medvedev i Đoković zajedno trenirali što je vrlo neobičan slučaj u tenisu. Sa poštovanjem su govorili jedan o drugome nakon meča, družili su se i pred “završni masters” u Torinu, a čini se da mnogima smeta takva vrsta rivalstva.

Tako je legendarni švedski teniser Mats Vilander rekao da “nije siguran da mi se sviđa što se Novak i Danil druže i treniraju zajedno”, izražavajući bojazan da to nije dobro za Rusa.

“Mislim da je taj odnos, gledano na duže staze, dobar za Novaka. Tako uči o svom protivniku dok trenira sa njim, a mislim da će Danil dok trenira sa njim naučiti da je najbolji teniser svih vremena. Tako da, mislim da je to stvar koja trenutno pomaže samo Novaku…”, poručio je Šveđanin.

Vilander je kazao da je Đoković favorit na “završnom mastersu” u Torinu, a da od Medvedeva očekuje da u narednih pet-šest godina bude u vrhu tenisa, ako ne bude imao povreda.

“Dosta će zavisiti od podloge u Torinu. Ako loptica ne bude odskakala mnogo, mislim da ima dobre šanse. Ako bude odskakala više, imaće problema sa top spinom. To bi moglo da bude teško za njega… Opet, Danil je teniser koji može da trči non-stop i rijetko kada ga vidimo umornog”, poručio je Vilander.

Podsjetimo, Đoković je u grupi sa Cicipasom, Rudom i Rubljovim, dok je Medvedev u prvoj fazi turnira sa Zverevim, Hurkačem i Beretinijem.

Previous articleElektričar sa tragičnog snimanja tužio Aleka Boldvina
Next articlePrioritet Instituta vakcinacija trećom dozom “Sputnjika V”