Home Lifestyle Kozmetika Šta se prvo nanosi – rumenilo ili bronzer?

Šta se prvo nanosi – rumenilo ili bronzer?

162
0

Profesionalni šminkeri imaju svoj redoslijed.

FOTO: PROFIMEDIA

S obzirom na to da je sada konturisanje lica u trendu, bez rumenila, bronzera i hajlajtera ne može da se zamisli savršen mejkap.

Svako ima svoj način kako se šminka, ali ako se pitate kako to rade profesionalci, evo šta oni preporučuju za sjaj.

Bronzer

Nakon nanošenja podloge i korektora, istaknite crte i strukturu lica konturom, kaže šminkerka Aleksandra Kompton. Bez obzira da li koristite kremastu strukturu za naglašavanje jagodica ili bronzer u puderu za sveobuhvatni sjaj, ovaj korak će vam pružiti sjajan ten.

Rumenilo

Neko više voli da koristi ružičasto rumenilo umjesto bronzera kako bi istakli jagodice, ali rumenilo i bronzer mogu imati dvostruku ulogu. Kada koristite oboje, većina stručnjaka preporučuje da nanesete rumenilo preko bronzera, pogotovo ako imate rumenilo s kremastom strukturom ili svjetlucavo.

Hajlajter

– Lično, volim da nanesem hajlajter posljednji – rekla je slavna šminkerka Meri Irvin.

– Pripremiću kožu, nanijeću podlogu, korektor, rumenilo, bronzer i onda ću da razmislim o tome gdje još želim da dodam sjaj. Malo više proizvoda će pomoći vašoj koži da zablista.

Dakle, bronzer, rumenilo, hajlajter – profesionalni šminkeri slijede ovaj redoslijed nanošenja šminke, u zavisnosti od teksture proizvoda.

Previous articleSvaki zalogaj je čisto uživanje!
Next articleOtklonite neprijatan zadah!