Home Vijesti Politika Stanivuković se sastao sa predsjednikom Slovenije Borutom Pahorom

Stanivuković se sastao sa predsjednikom Slovenije Borutom Pahorom

185
0

Pored političkih tema neizostavan je bio i dogovor organizacije polumaratona u Banjaluci i Ljubljani

FOTO/PRINTSCREEN/INSAJDER

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković sastao se sa predsjednikom Slovenije Borutom Pahorom na Mirovnom samitu u Parizu.

Gradonačelnik Banjaluke za portal Insajder.in ističe da je ovo bio prijatan susret na kojem se razgovaralo o brojnim značajnim temama za Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu.

Predsjednik Slovenije je zainteresovan za stanje u Republici Srpskoj i BiH i podržava put mira i stabilnosti u BiH, i poštivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma i Republike Srpske u okviru Dejtonskom sporazuma. I to je bila jedna od tema razgovora – istakao je Stanivuković.

Gradonačelnik dodaje da je pored mnogih važnih političkih tema i pitanja za Republiku Srpsku i BiH, neizostavno je bio i dogovor organizacije jednog polumaratona u Banjaluci i Ljubljani.

– Neizostavan je bio dogovor o našem zajedničkom učešću na Ljubljansko – Banjalučkom polumaratonu, jer obojica volimo tu vrstu rekreacije.  Naša dužnost je da predstavimo naše zemlje i narode i fokusiramo sve naše kapacitete na važne projekte ekonomije, privrede i infrastrukture – zaključio je Stanivuković

Previous articleRepublika Srpska nikada nije imala koristi od DIPLOMATIJE BiH
Next articlePreko Mahmuljina Štite Džaferovića