Home Izdvojeno Zvezda počistila Partizan

Zvezda počistila Partizan

172
0

Nervoza je bila opšteprisutna, kako na tribinama, tako i na parketu.

ABA liga – Dragana Stjepanović – KK Crvena zvezda

Prvi košarkaški derbi u sezoni pripao je Crvenoj zvezdi i to više nego ubjedljivo!

Od prvog do posljednjeg minuta vodio je tim Dejana Radonjića, a pitanje pobjednika nije se dovelo u pitanje. Domaći su slavili bez ikakve drame i tako nanijeli Partizanu prvi poraz ove sezone u ABA ligi – 71:56.

Od samog starta se dalo nagovijestiti da će ovo biti utakmica u kojoj će odbrane igrati važnu ulogu. Obe ekipe bacale su se za svaku loptu, igrale su jako čvrsto defanzivno i ovaj susret je brzo postao kandidat za najtvrđi ikada između Zvezde i Partizana.

Nervoza je bila opšteprisutna, kako na tribinama, tako i na parketu. Već u prvoj četvrtini vidjeli smo tri prekida utakamice zbog ubacivanja predmeta na parket, što je dodatno poremijetilo ritam igre. To je doduše više odgovaralo „crveno-belima“, koji su konstantno držali odstojanje u odnosu na večitog rivala.

Ono što je bilo i te kako primjetno jeste da je Partizan imao dosta muka da „probije“ prvu liniju odbrane Crvene zvezde. Radonjićev sastav popunio je reket i terao je „crno-bele“ da se često sa distance „oprobaju“ i pokušaju da na taj način dođu do poena.

Međutim, iz deset pokušaja viđenih tokom prvih 20 minuta, pogodio je samo Alen Smailagić i to jednom.

Previous articleRonaldo sjeo na teren i plače, Srbi ga tješe!
Next articleSrbija ide na svjetsko prvenstvo