Home Lifestyle Kozmetika Ako vam hladnoća i vjetar isušuju kožu, isprobajte ovaj trik

Ako vam hladnoća i vjetar isušuju kožu, isprobajte ovaj trik

149
0

Evo kako da koža ruku bude mekana kao svila!

IZVOR: SHUTTERSTOCK/SITTHINON

Ako imate suvu kožu, verovatno vas hladno vrijeme, vjetar i stalno pranje ruku dovode “do ludila” – koža ruku nikako da se umiri i dovoljno nahrani, stalno je nategnuta do tačke pucanja. Niste usamljeni, a dermatolozi imaju savjet za vas. Svako ko ima suvu kožu trebalo bi da poštuje tačan trenutak kada se maže hidratantna krema, da bi imala najbolje dejstvo!

Najpre, ruke perite blagim sapunom i trljajte dovoljno dugo, da ne biste morali da pribjegavate jakim hemijskim sredstvima sa alkoholom koja dodatno isušuju kožu. Kada završite pranje, isperite ih mlakom vodom i onda imate tačno dva minuta za kremu!

Zašto baš dva minuta? Dermatološkinja dr Vitni Bou objasnila je da je to savršeni period kada će koža upiti vlagu od pranja ruku, a potom će je krema “zarobiti” i neće dozvoliti da se koža dodatno isuši.

“Ako čekate predugo nakon pranja, propuštate taj zlatni trenutak kada je koža još uvijek pod dejstvom vode. Čim voda ispari biće suvlja nego inače! A ako koristite vruću vodu, računajte na još suvlju, iritiranu kožu”, rekla je ona.

Caka je u tome da iskoristite “prozor” od dva minuta da kožu namažete umirujućom, bogatom kremom koja će je dubinski njegovati. Pošto hladno vrijeme i često pranje otklanjaju i zaštitnu barijeru kože, dobre masnoće na njenoj površini, birajte kremu koja sadrži prirodne masnoće – ulje ovsa, šea puter… Dubinski će nahraniti kožu i podstaći stvaranje dobrih bakterija na njenoj površini.

(MONDO)

Previous articleU Srpskoj preminulo 11 osoba, zaraženo još 70
Next articleBik ima nove poslovne prilike, Djevica da pazi na šta troši pare, Ribama stiže novac