Home Vijesti Štrajk upozorenja, sindikat traži veću cijenu rada

Štrajk upozorenja, sindikat traži veću cijenu rada

162
0

Radnici šumskih gazdinstava održali jednočasovni štrajk upozorenja. Traže da se cijena rada poveća na 150 KM, a zamjerka Upravi “Šuma Srpske” je i ta što nije došlo do pregovora

IZVOR: SRNA/DOBRILA ABAZOVIĆ

Predsjednik sindikalne organizacije sokolačkog Šumskog gazdinstva “Romanija” Slavica Elez rekla je da je jutrošnji štrajk upozorenja samo sindikalni vid borbe u kojoj traže povećanje cijene rada i da nije uperen ni protiv direktora ni protiv bilo koje organizacione jedinice.

Elezova je rekla novinarima da je štrajk održan jutros od 7.00 do 8.00 časova na radnim mjestima u sokolačkom Gazdinstvu, da traže da se cijena rada poveća na 150 KM, a zamjerka Upravi “Šuma Srpske” je i ta što nije došlo do pregovora.

Elezova, koja je i potpredsjednik Jedinstvene udružene sindikalne organizacije u “Šumama Srpske”, napomenula je da su pregovori sindikata sa Upravom zakazani za sutra u Banjaluci, ali da je problem plan za 2022. koji se radi u organizacionim djelovima upravo po smjernicama Uprave “Šuma Srpske” gdje cijena rada “stoji” od 130 KM.

Ona nije željela da se ovaj štrajk pogrešno protumači, te je pojasnila da se upozorenje ne odnosi na direktore organizacionih dijelova jer oni i nisu ni pregovarači sa sindikatom već je to nivo Uprave.

“Iskreno se nadam i, po izjavi generalnog direktora `Šuma`, očekujem neko pozitivno rješenje”, poručila je Elezova i dodala da je isti štrajk upozorenja održan i u Šumskoj upravi “Istočni Stari Grad”, koja sa Gazdinstvom “Romanija” čini jedan organizacioni dio u “Šumama Srpske”.

Ukoliko ne dođe do pozitivnih pregovora, Elezova je rekla da imaju planirane poteze, od štrajkova upozorenja do generalnog.

Elezova je navela da direktor Gazdinstva “Romanija” ulaže maksimum napora po pitanju gazdovanja, ali je zatekao mnogo problema, koji se već rješavaju u dobrom pravcu.

Ona smatra da je novi momenat to što zaposlenima u organizacionim dijelovima ističe Kolektivni ugovor koji je na snazi još mjesec dana, a ukazala je i na na problem tržišta.

(Srna)

Previous articleČekićem napao policiju
Next articleLimiti za ovu selekciju ne postoje!