Home Vijesti Crna hronika Užas u Istanbulu

Užas u Istanbulu

146
0

Muškarac na ulici izbo ženu na smrt samurajskim mačem

FOTO: TWITTER SCREENSHOT

Basak Džengiz, 27-ogodišnja žena, 9. novembra je hodala ulicom u Istanbulu kada ju je jedan muškarac napao i usmrtio samurajskim mačem.

olicija je napadača kasnije identifikovala kao Kan Goktug Boza i pronašla oružje u njegovom stanu, prenosi Dejli Mejl.

Nesrećna djevojka, koja je po zanimanju bila arhitekta, izgubila je svoj život jer je napadač “želio da ubije ženu”.

Na video snimcima nadzornih kamera može se vidjeti kako osumnjičeni koji nosi djelimično skriveni mač, prati ženu.

On je uhvatio Džengiz sa leđa i pravi pokrete koji podsjećaju na ubadanje, dok ona pada. Dok je žena pokušavala da se skloni, napadač joj je nanio više povreda, pa pobjegao.

Vozači su zaustavili kola da bi pomogli Džengiz koja je ubrzo prebačena u bolnicu, ali doktori nisu uspjeli da je spasu.

Policija je osumnjičenog opisala kao “mentalno nestabilnog”. On je navodno bio pod uticajem filmova koje je gledao i odlučio je da prati Džengiz kada je vidio kako prolazi pored njegovog stana.

Nakon pregleda snimaka sa nadzornih kamera, policija je uhapsila Boza. U njegovom stanu je pronađen i mač, a na zidovima je bilo ispisano “ubodi ih u stomak”, “postavi zamku” i treba ubiti one koji se svađaju”, prenosi Kurir.

Nesrećna žena, koja je iz Ankare, tog dana je bila u Istanbulu zbog posla i odluka da prošeta do hotela, gdje je odsjela zajedno sa kolegama, koštala ju je života.

Previous articleU Federaciji preminulo 30 osoba, još 269 zaraženih koronom
Next articleNešić pozvao na sastanak Šarovića, Borenovića i Selaka