Home Vijesti Crna hronika Bila je zdrava, na svojim nogama je ušla u ordinaciju

Bila je zdrava, na svojim nogama je ušla u ordinaciju

182
0

Amila i Muris Gadžun, roditelji Džene, djevojčice koja je u nedjelju preminula nakon komplikacija zadobijenih tokom operacije, najavili su tužbu “protiv krivca” jer je “neko odgovoran”.

FOTO: KAKANJ INFO/PRINTSCREEN/USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

Dodali su da samo oni znaju kako će nastaviti život bez svoje djevojčice. I da žive samo zbog starijih sinova.

– Zbog njih se držim – rekla je majka.

Amila Gadžun je ispričala kako joj je javljeno za smrt kćerke.

– Ujutru sa nas nazvali i rekli da očekujemo pogoršanje, nakon 20 minuta do pola sata javili su nam da je preminula. Želim da se sazna istina kako je došlo do ovoga. Djevojčica je bila zdrava, a nakon operacije mozak je potpuno uništen. Zanima me od čega? Želim da nam kažu šta se dešavalo? Rekli su nam da je bila bez kiseonika dugo. Ako nisu znali da li imaju dovoljno kiseonika zašto su uzeli zdravo dijete? Želim da na to odgovore? Čuli smo da su bili neispravni aparati – rekla je majka pokojne Džene Gadžun.

Rekla je da ne želi svaljivati krivicu ni na koga lično, ali da je tim ljudi bio u sali i oni znaju ko je bio zadužen da se dâ kiseonik djevojčici “kojeg nije bilo dovoljno”.

Muris Gadžun je dodao da ne želi da neko nevin strada, ali da onaj “ko je odgovoran kaže šta je uradio djevojčici”, prenosi Blic.

Šta joj je dao i šta joj je uradio – upitao je otac.

Kako braća podnose gubitak sestre?

– Loše podnose, psihički loše. Poslala sam ih malo kod sestre. Oni traže da se vrate, ne mogu bez nas. Nisu svjesni da ona neće doći – rekla je majka.

Ispričala je kako se stariji brat nakon vijesti o smrti sestre zatvorio u sobu.

– Pokupio je sve njene stvari i igračke, spakovao ih je u jednu kutiju i pokrio. Nismo ni znali da je to uradio. Kad sam ušla u sobu vidjela sam šta je uradio – ispričala je Amila Gadžun kroz suze.

– Zbog njih se držim. Pomišljala sam šta ću sebi uraditi. Ali kako ćemo bez nje nastaviti – to mi znamo – rekla je majka.

Muris je poručio kako će tužiti krivca.

Hoću, goniću do kraja. Hoću da saznam šta su uradili od zdravog djeteta. Nikoga neću optužiti jer ne znam šta se desilo. Ali mora postojati krivac. Ona je zdrava bila, na svojim nogama je ušla u ordinaciju. Igrala se sa mnom, ne znam dalje šta se desilo – rekao je poreseni otac.

Roditelji su još jednom istakli da su imali svu potrebnu dokumentaciju. Međutim, počeli su ih optuživati da to nije tako.

– Rekli su da djevojčica nije bila u redu i da smo platili da nalazi budu valjani. Ko bi to normalan uradio svome djetetu? Ko je to izjavio – ne znamo – ispričali su roditelji.

Dr. Nina Jovanović jedina je kontaktirala roditelje nakon operacije

Ona nam se javila. Poslala je njenu dekicu jer smo mi to zahtijevali, dekicu za koju je bila vezana. Nije mogla bez nje hodati i spavati. Ona se javila i rekla da joj je žao. Rekla je i da su je u momentu kad se nešto počelo dešavati sklonili, da su joj rekli da se nešto dešava i da se odmakne. Ovaj anesteziolog je negdje izjavio kako je pokušavao doći do nas. Ko je želio doći do nas našao nas je. Ja sam njemu prišla ranije i pitala ga šta se desilo i on je rekao da ne zna. I izašao je . I dr. Nina je rekla da isto ne zna. Nju su polumrtvu odvukli na Koševo. Rekli su da nisu mogli ništa učiniti. Nju je u životu tih nekoliko dana držalo samo zdravo srce. Mozak je bio spaljen. Rekli su nam da su sve moždane ćelije ugašene – rekla je na kraju majka male Džene Gadžun.

Djevojčica iz Kaknja je prije nekoliko dana došla da operiše očne kapke u polikliniku u privatnoj ordinaciji, a tokom operacije je pala u komu.

Nažalost, djevojčica je preminula, a ovaj slučaj istražuje Tužilaštvo KS.

– Nju su polumrtvu odvukli na Koševo. Rekli su da nisu mogli ništa učiniti. Nju je u životu tih nekoliko dana držalo samo zdravo srce. Mozak je bio spaljen. Rekli su nam da su sve moždane ćelije ugašene – rekli su roditelji.

Previous articleBolje im je da sjednu za pregovarački sto
Next articleDalila u nervnom rastrojstvu, želi da pobjegne iz rijalitija!