Home Vijesti Evo šta u UKC RS kažu o slikama iz kupatila na dječijem...

Evo šta u UKC RS kažu o slikama iz kupatila na dječijem odjeljenju

176
0

U UKC RS kažu da je objekat Odjeljenja dječije pulmologije prilično star, ali da su kupatila u zadovoljavajućem stanju i da djeca dobijaju adekvatnu zdravstvenu zaštitu.

IZVOR: GERILA – FACEBOOK

Reagujući na fotografije koje je objaviljene na društvenim mrežama i na internet portalu “Gerila”, u Univerzitetskom i kliničkom centrr Republike Srpske (UKC RS) navode da u Odjeljenju pulmologije sa alergologijum Klinike za dječije bolesti svi pacijenti dobiju adekvatnu zdravstvenu zaštitu i nikome od pacijenata nisu bili ugroženi zdravlje i život, a da su kupatila u zadovoljavajućem stanju.

Trenutno se na liječenju nalazi 20 djece o kojima brine tim od 11 zaposlenih koji liječe djecu sa najtežim pulmološkim zdravstvenim problemima iz čitave Republike Srpske. Na godišnjem nivou oko 1000 djece je na hospitalnom liječenju u ovom Odjeljenju.

“Ovo Odjeljenje ima tri kupatila koja su u zadovoljavajućem stanju i ispunjavaju osnovne uslove za potrebe pacijenata i osoblja. S obzirom na starost objekta, očekivati je da sanitarni čvorovi nisu novi, ali radno osoblje UKC Republike Srpske se trudi da sve bude čisto i u službi pacijenata. Ono što nije poznato javnosti je činjenica da se u objektu nalaze gusane cijevi koje su stare oko 40 godina i da nije moguće izvršiti parcijalnu zamjenu tih cijevi savremenim plastičnim cijevima, već je potrebno da se izvrši kompletna zamjena kanalizacionih sistema”, objašnjeno je u odgovoru iz UKC na pitanja u stanju sanitarne infrastrukture.

Podsjeća se da je na održanoj sjednici Vlade Republike Srpske zaduženo Ministarstvo finansija i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite da obezbijede sredstva u iznosu od oko 2.633.000 KM sa PDV-om za djelimičnu realizaciju projekta sanacije zgrade Maternitea i zgrade Klinike za infektivne bolesti.

IZVOR: FACEBOOK

“Samim tim ovim će biti obuhvaćene Klinika za ginekologiju i akušerstvo, Klinika za dječije bolesti i Klinika za dječiju hirurgiju koje se nalaze u zgradi Maternitea UKC Republike Srpske”, kažu na Paprikovcu.

U dodatnom pojašnjenju navodi se da je Univerzitetski klinički centar Republike Srpske velika institucija u kojoj se konstano se radi na unapređenju rada, organizacije pa i rekonstrukcije postojećih objekata kao i izgradnje novih.

“Objavljivanjem fotografija kupatila Odjeljenja pulmologije sa alergologijom Klinike za dječije bolesti pokušava se diskreditovati rad naših zaposlenih kao i ono što je urađeno na unapređenju rada i uslova do sada. U prethodnom periodu tačnije 2018. godine preseljene su Klinike, Službe i Zavodi u novoizgrađeno Sjeverno krilo i rekonstruisane prostorije Centralnog medicinskog bloka. Pacijenti su smješteni u dvokrevetnim ili jednokrevetnim sobama, sa novim mokrim čvorovima u uslugom koja zadovoljava sve svjetske standarde”, dodaju u UKC RS.

(Mondo)

Previous articleU Sarajevu podižu spomenik srpskom i bosanskom kralju Tvrtku I Kotromaniću
Next articleLebron se vraća na parket