Home Vijesti Crna hronika Ne znamo da li je uzimao terapiju

Ne znamo da li je uzimao terapiju

177
0
ФОЧА, 15. НОВЕМБРА /СРНА/ - У планинском селу Заваит мјештани су у невјерици дан након убиства деветогодишњег дјечака из Фоче, које је починио њихов комшија Боривоје Тешовић.

Ljekari potvrdili da je ubica dječaka iz Foče imao psihijatrisku dijagnozu

FOTO: SRNA

Borivoje Tešović, koji je ubio devetogodišnjeg dječaka iz Foče, imao je psihijatrijsku dijagnozu i liječen je ambulantno u Domu zdravlja sa kontrolnim pregledima kod psihijatra i neuropsihijatra u Univerzitetskoj bolnici Foča.

o je potvrdila njegov porodični ljekar Dijana Perišić, ali je navela samo njegove inicijale naglasivši da je posljednji pregled imao u junu ove godine.

– Povratna informacija od nadležnog psihijatra meni bilo je propisivanje terapije bez preporuke o nekom vidu stacionarnog liječenja. On je uzimao recepte za tu psihijatrijsku dijagnozu i za još nekoliko dijagnoza pored, ali nemamo uvid da li je te lijekove konzumirao – pojasnila je Perišićeva.

Ona je navela da su određeni uvid u primjenu terapije imali dok mu je supruga bila živa, a od prošle godine, kada je ona preminula, pacijent je sam živio.

U Centru za socijalni rad su, navodeći samo inicijale, potvrdili da je Tešović bio njihov korisnik, a duži niz godina ostvarivao je pravo na tuđu njegu i pomoć, druga grupa.

Direktor centra Snežana Golijanin rekla je da to zakonsko pravo ostvaruju skoro sva lica sa nekim poremećajem, na osnovu ocjene njihove funkcionalnosti koju daje ljekarska komisija.

– Ta osoba se u zadnje vrijeme nije javljala u Centar za socijalni rad, nije tražila promjenu prava, pošto postoji i prva grupa, niti smo dobijali od drugih institucija neke najave. Nije nam bilo poznato, kao što kažu, da je imala oružje. Posljednjih nekoliko godina ta osoba uopšte nije dolazila u Centar – ispričala je Golijaninova.

Prema izjavama građana Foče, Tešović je mnogima prijetio da će ih ubiti, sa sobom je nosio spisak tih ljudi i pokazivao ga.

U Tužilaštvu su rekli da osumnjičeni za ubistvo dječaka nikada nije prijavljivan za krivična djela i da nije prolazio kroz njihovu evidenciju.

Pedesetčetvorogodišnji Borivoje Tešović iz sela Zavait prije dva dana ubio je devetogodišnjeg dječaka iz Foče na regionalnom putu Zavait-Čelebići, koji je u automobilu sa ocem prolazio kroz selo.

U Foči je danas dan žalosti.

Previous articlePo količini utrošenog novca, UKC RS se primiče najskupljim klinikama u svijetu
Next articleUvoz piva u BiH veći 20 puta od izvoza