Home Vijesti Crna hronika Osumnjičen za zloupotrebu

Osumnjičen za zloupotrebu

156
0

Dobojlija prijavljen tužilaštvu zbog štete od 80.000 KM

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Policijska uprava Doboj podnijela je nadležnom tužilaštvu izvještaj protiv osobe čiji su inicijali C.P. zbog osnova sumnje da je izvršilo krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, prevara i lažno predstavljanje.

Za osobu inicijala C.P. postoji osnov sumnje da je kao stručni saradnik za usluge poreskim obaveznicama i redovnu naplatu, u periodu od 1. januara 2010. do 1. novembra 2017. godine, iskoristio svoj službeni položaj i prekoračio granice svog ovlašćenja u namjeri da ostvari protivpravnu imovinsku korist dovelo u zabludu odgovorno lice jednog doma za smještaj djece i vlasnika jednog ugostiteljskog objekta u Doboju da će obaveze pomenutih poreskih obaveznika biti izmirene, te sa istima u više navrata tim  povodom  sastajalo i preuzimalo novac – saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Dodaju kako je nakon penzionisanja, tačnije 1. novembra 2017. godine, lažno se predstavljajući ostvario komunikaciju sa navedenim osobama, nastavljajući oštećene držati u zabludi da će izmiriti njihove poreske obaveze, pa se u nekoliko navrata sastajalo sa oštećenim i preuzimalo novac, na koji način je sebi pribavilo protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 24.186 KM, a oštećenima prouzrokovao imovinsku štetu u iznosu od 80.715 KM.

Previous articlePesnicama udarala Dejana
Next articleIstraživanje pokazalo koji narodi su najpametniji a koji najgluplji