Home Lifestyle Prečica do vitke linije koja provjereno djeluje!

Prečica do vitke linije koja provjereno djeluje!

129
0

Evo koji napitak može da vam pomogne da se riješite upornog sala sa stomaka!

IZVOR: MITA STOCK IMAGES/SHUTTERSTOCK.COM

Skidanje sala sa određenog dijela tijela je teško jer prosto ne možete da odaberete odakle će se masti prvo topiti. Međutim, jedan zdravi napitak može da ubrza metabolizam i time vam pomogne da se riješite viška sa stomaka.

Riječ je o čaju jer kofein i antioksidanti koje sadrže ovi napici ubrzavaju metabolizam i doprinose topljenju masti. Pored mršavljenja, čaj ima i brojne dobre efekte na zdravlje, počevši od toga da snižava krvni pritisak i smanjuje rizik od srčanih bolesti. Dakle, dvije muve jednim udarcem!

Sad se vjerovatno pitate koji čaj je najbolje da pijete jer ih ima toliko? Čajevi koji sadrže najviše kofeina su zeleni, crni, bijeli i čaj od jasmina, a od pomenutih, zeleni čaj je najviše istraživan u kontekstu pomoći u mršavljenju.

Kofein u crnom čaju dokazano povećava bazalnu metaboličku stopu (količina kalorija koja je potrebna tijelu za obavljanje osnovnih funkcija) i smanjuje apetit, vremenom doprinoseći gubitku kilograma.

Najbolji čaj za mršavljenje

Stručnjaci ipak kažu da je zeleni čaj najbolja pomoć u topljenju masti jer je bogat EGCG-om, antioksidantom koji ima važnu ulogu u ubrzavanju metabolizma. Jedna studija je pokazala da četiri šolje zelenog čaja dnevno dobro utiču na kilažu, kao i na nivo šećera u krvi.

Ukoliko ne volite čajeve, znajte da je jedna studija koja je trajala 14 godina pokazala da i hrana bogata antioksidantima, uključujući katehine i flavonoide koji se inače nalaze u ovim napicima, takođe pomaže u mršavljenju.

Previous articleKakav šok – Italija nije uspjela!
Next articleSve pršti od devedesetih!