Home Sport Košarka Već su nas pobjeđivali u Madridu

Već su nas pobjeđivali u Madridu

137
0

Trener Madriđana analizirao je snagu i adute crveno-bijelih uoči meča u Madridu.

IZVOR: MN PRESS

Crvena zvezda nastavlja seriju gostovanja u četvrtak u Madridu, gdje je očekuje “kraljevski klub” na čelu sa trenerom Pablom Lasom.

Stručnjak koji već deceniju sjedi na klupi Madriđana detaljno je “skenirao” Zvezdu i predstavio javnosti čime raspolaže Dejan Radonjić, mada nekoliko igrača koje je naveo neće igrati u “Vizink centru”.

“U ovako zahtevnoj nedjelji duplog programa biće ogroman izazov ući na pravi način utakmicu i odigrati je ozbiljno, znajući da nijedan tim neće biti u najboljem stanju zbog umora”, rekao je dvostruki osvajač Evrolige (2015, 2018).

“Uprkos svemu, svjestan sam da Zvezda dolazi ovdje da pobijedi. Gubili smo već od njih kod kuće i moramo da budemo skocentrisani”, dodao je Laso.

Analizirajući crveno-bijele, počeo je od plejmejkerske pozicije.

“Marković, Ivanović i Volters pokrivaju ulogu plejmejkera veoma dobro. Takođe, Zvezda poseduje i niz prijetnji ‘spolja’, sa Davidovcem, Dobrićem i Lazićem, koji može da igra više pozicija. Tu je i Simonović, ‘lažna četvorka’, koji otvara teren, a tu je i Kalinić, koji može da igra ‘tri’ i ‘četiri’ u više situacija”.

“U unutrašnjoj liniji imaju Mitrovića, Kuzmića i Cirbesa, čvrst trio. Moramo da ih poštujemo, jer njihove brojke dokazuju da su konkrentni”, dodao je Laso.

Ipak, Zvezda će nastupiti bez trojice igrača sa ovog spiska (Mitrovića, Voltersa i Kalinića), a uz njih je u Beogradu ostao i odavno odsutni Eron Vajt, koji se još oporavlja poslije loma ruke.

Duel Reala i Zvezde počeće u četvrtak u 20.45.

Previous articleLuis Hamilton kažnjen tri puta na istoj trci!
Next articleRusiji produžena suspenzija