Home Vijesti Politika Višković najavio ekonomski paket mjera i olakšica za 2022. godinu

Višković najavio ekonomski paket mjera i olakšica za 2022. godinu

133
0

Premijer Radovan Višković najavio je danas ekonomski paket mjera za Republiku Srpsku u 2022. godini.

IZVOR: MONDO

“Idemo sa paketom u narednih mjesec dana da u budžetu RS za 2022. godinu kreiramo olakšice koji treba da budu indikator rasta plata. Za bolji život, ostanak i opstanak. Ne bih da govorim o ciframa, znate da ih sanjam”, rekao je Višković na konferenciji “Izazovi i budućnost poslovanja” u Banskom Dvoru u Banjaluci.

On je naglasio da je fokus RS na domaćim privrednicima i ljudima koji žele ovdje da ostanu.

Manje poreze i doprinose u cilju rasterećenja poslodavaca i rasta plata najavila je juče Zora Vidović, ministar finansija u Vladi Srpske.

“Vlada Republike Srpske smanjiće poreze i doprinose na plate tokom naredne godine kako bi rasteretila poslodavce i omogućila dalji rasta plata”, izjavila je ministarka finansija Srpske Zora Vidović.

Vidovićeva je naglasila da se očekuje rast obima privrede, pa bi i rast plata trebalo da ga prati.

“U narednoj godini mislim da će rast plata ići značajnijim procentom, s obzirom da smo ušli u fazu inflacije koja kod nas još nije velika. U Srpskoj je inflacija najmanja u okruženju, ali se trend nastavlja. Isto tako očekujemo da će i privreda sljedeće godine imati još veći uspon, tako da očekujemo da će rast plata biti nastavljen u većem procentu nego u ovoj godini”, navela je Vidovićeva.

U Banskom dvoru danas se održava poslovna konferencija pod nazivom “Izazovi i budućnost poslovanja” u organizaciji Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske. Na konferenciji prisustvuju predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, te ministri u Vladi Srpske.

(Mondo)

Previous articleFederer odustao od Australije, ali nije zbog vakcine
Next articleŽivot izgubilo više od 900 ljudi