Home Vijesti Danas svježe sa slabim padavinama, gusta magla na putevima

Danas svježe sa slabim padavinama, gusta magla na putevima

134
0

U BiH će danas biti malo svježije i oblačno vrijeme, sa slabim padavinama, snijegom na planinama. Oprez zbog guste magle na putevima.

IZVOR: VESNA KERKEZ, MONDO.BA

Vrlo slab snijeg padaće povremeno na višim planinama. Do večeri će padavine prestati, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Dnevna temperatura vazduha od četiri do 10, na jugu do 15, u višim predjelima oko dva stepena Celzijusova.

Duvaće slab sjeverozapadni vjetar, na jugu umjeren do pojačan.

Jutros preovladava pretežno oblačno vrijeme, ponegdje sa slabom kišom ili rosuljom, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Bjelašnica nula stepeni, Han Pijesak dva, Drinić, Sokolac i Rudo četiri, Mrkonjić Grad, Kalinovik i Višegrad pet, Drvar, Šipovo, Ribnik, Čemerno, Srebrenica, Tuzla, Sarajevo, Foča i Nevesinje šest, Prijedor, Novi Grad, Bihać, Srbac i Bijeljina sedam, Banjaluka, Doboj i Zenica osam, Bileća i Gacko devet, Trebinje 10, Mostar 12 i Neum 13 stepeni Celzijusovih.

Stanje na putevima


Gusta magla jutros smanjuje vidljivost i usporava vožnju na području Mrkonjić Grada, Kneževa i Han Pijeska, mjestimične magle ima i na ostalim dionicama u kotlinama i duž riječnih tokova, a vozi se po pretežno vlažnim kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Potpuna obustava saobraćaja sutra je planirana na dionici puta od Šipova ka Kupresu /Novom selu/ u periodu od 11.30 do 14.30 časovaz bog miniranja stijenskog materijala.

Izmjene u saobraćaju aktuelne su na putnim pravcima na kojima se izvode radovi. Počela je rekonstrukcija dijela magistralnog puta, od Orahove ka Vrbaškoj, koji vodi prema graničnom prelazu Gradiška, ali još nema potpune obustave, već se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

Iz AMS-a napominju da je na ovom putnom pravcu, Draksenić-Vrbaška i dalje aktuelna zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila, a alternativni pravac je Gradiška-Banjaluka-Prijedor-Kozarska Dubica.

Zbog radova na magistralnom putu Lamovita-Ivanjska, odnosno od Verića do Ivanjske, saobraćaj je potpuno obustavljen u vremenu od 7.00 do 18.00 časova i preusmjerava se na privremenu obilaznicu, lokalni put dionica Lamovita-Bistrica.

Na dionicama magistralnog puta Lončari-Brčko, u rejonu Krepšića i Vršani-Bijeljina, rejon Čađavice, saobraćaj se zbog radova od 7.00 do 16.00 časova odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Izmjene zbog radova su aktuelne na magistralnim putevima Kozarska Dubica-Draksenić-granica sa Hrvatskom /Jasenovac/, Mostar-Nevesinje, Kotor Varoš-Obodnik, Banjaluka /Rudarska/-Stari Majdan, Gradiška-Nova Topola, u tunelima Stambolčić /Pale-Podgrab/ i Ugar /Crna Rijeka-entitetska granica.

Izmijenjen je režim vožnje na magistralnom putu Rudanka-Doboj od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta na koridoru “pet ce”.

Zbog deminerskih radova dolazi do povremenih obustava na dionicama magistralnih puteva Brod-Odžak /mjesto Klakar Donji/, Derventa-Podnovlje /Gornji Božinci/ i u Vojkovićima, u Ulici Druge sarajevske brigade-Krupac /Ulica Ravnogorska/.

Do povremene obustave zbog radova dolaziće na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Šćepan Polje od 8.00 do 16.00 časova.

Radovi se izvode i na regionalnim putnim pravcima Šipovo-granica sa FBiH, Tedin Han-granica sa FBiH, Mrakovica-Gradiška, Bistrica-Pale i Bistrica-Podgrab, a zbog aktiviranih klizišta, vozila naizmjenično prolaze regionalnim putem Ukrina-Gornja Vijaka.

Dionicama kojima se kreće vangabaritni prevoz savjetuje se opreznija vožnja i da učesnici u saobraćaja poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U Federaciji BiH se na dionici auto-puta Podlugovi-Sarajevo sjever zbog sanacionih radova na mostu saobraća dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim časovima saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Radovi su aktuelni na putnim pravcima Konjic-Jablanica /tunel Crnaja/, Nemila-Žepče /Želeće/, Blažuj-Gromiljak /Radanovići/, Doboj-Gračanica /u Klokotnici/, Grude-LJubuški /na izlazu iz Gruda/ i Stolac-Hutovo /u mjestu Cerovica/.

Na graničnim prelazima jutros nema zadržavanja. 

Previous articleBik dobija dobre vijesti o poslu, pred Škorpijom novo poznanstvo
Next articleObradovićeva poruka onima koji nisu igrali: Neka shvate!