Home Izdvojeno Predstavnici opozicije sa Satlerom

Predstavnici opozicije sa Satlerom

146
0

Predsjednici SDS-a Mirko Šarović, PDP-a Branislav Borenović i DNS-a Nenad Nešić razgovarali su danas u Banjaluci sa šefom Delegacije EU u BiH Johanom Satlerom o aktuelnoj političkoj situaciji.

IZVOR: SRNA

Zahvalivši se na sastanku, Satler je istakao da je neophodno što prije prevazići trenutnu političku krizu i fokusirati na reforme i napredak zemlje na putu ka EU za dobrobit svih građana BiH, saopšteno je iz PDP-a.

Borenović je tokom sastanka istakao da je potrebno prevazići aktuelnu političku krizu, koja izazvana izuzetno lošom odlukom i nametanjem zakona Valentina Incka.

On je naveo da je Incko nakon dvanaest godina provedenih u BiH morao da zna da nikakva jednostrana rješenja ovdje nisu donijela ništa dobro.

Borenović je istakao da je potreban dijalog, unutrašnji dogovor i unutrašnje rješavanje svih otvorenih pitanja.

Šarović je ukazao na neophodnost izmjene Izbornog zakona, ocijenivši da samo izmjene mogu “garantovati regularnost izbora i poštovanje izborne volje građana”.

Nešić je istakao da je “logična posljedica krize i stagnacija BiH na EU putu”.

“Smatramo se dijelom Evrope i tom stavu ostajemo privrženi”, rekao je Nešić i dodao da će vlast morati više da radi na ispunjavanju 14 kriterijuma iz Mišljenja Evropske komisije.

Previous articleU Parizu protesti zbog mjera u Austriji
Next articleNaučnici utvrdili ko je prva osoba zaražena korona virusom