Home Showbiz Džet set Princ Čarls: Potomak grofa Drakule, “težak” 400 miliona funti

Princ Čarls: Potomak grofa Drakule, “težak” 400 miliona funti

142
0

Princ Čarls Filip Artur Džordž rođen je 14. novembra 1948. godine i bio je prva beba rođena na engleskom dvoru u 20. vijeku. On je najstariji sin kraljice Elizabete II i njenog muža princa Filipa, vojvode od Edinburga

IZVOR: MONDO/ STEFAN STOJANOVIĆ

Prvi je pretendent na engleski tron, ali iza njega je zaista bogat život. Ovo su samo neki od najzanimljivijih detalja. Na tron čeka dugo, od 1952. godine, kad je preminuo njegov deda, a poziciju kraljice preuzela njegova majka Elizabeta. Niko u istoriji ne čeka na presto dugo kao on.

Porodica je odlučila da je za njega bolje da ide u školu, umjesto da mu dolaze učitelji na dvor, pa se u mladosti družio s jednako bogatom djecom u najboljim školama Engleske, a neko vrijeme proveo je i na razmjeni studenata u Australiji.

Ima troje braće i sestara i svi su u daljem srodstvu sa Vladom Tepešom, čovjekom koji je poslužio kao inspiracija za Drakulu. Čak posjeduje zemlju u Transilvaniji pa je tako proslavio sela koja je posjetio prilikom jednog od kraljevskih putovanja

Priče sa dvora kažu da je princ jako talentovan za sviranje čela, kao i da je veliki ljubitelj filmova iz serijala o Hariju Poteru. U mladosti je navodno bio zaljubljen u Barbru Strajsend. U njegov ljubavni život pokušao je da uplete prste i Ričard Nikson, koji je htio da mu “namjesti” svoju ćerku Trišu, ali mu nije uspjelo.

Prije studiranja istorije okušao se u studiranju arheologije i antropologije. Godine 1971. pridružio se mornarici, a četiri godine kasnije postao je licencirani pilot helikoptera u vojsci.

Osim vojne karijere privlačila ga je i magija, pa je tako 1975. godine postao član mađioničarskog društva “Magični krug”. Bavio se i slikarstvom, a neki njegovi radovi, koje je navodno anonimno poslao, izloženi su 1987. godine na jednoj od izložbi pod pokroviteljstvom kraljevskog dvora.

Sa tragično preminulom princezom Dajanom dobio je dva sina, Vilijama i Harija. Zanimljivo je da su Čarls i Dajana bili su jednako visoki – 178 cm, ali on je od nje bio stariji 12 godina.

Nakom razvoda od Dajane i njene smrti ponovo se oženio, ovaj put za Kamillu Parker. Par se upoznao 1970. godine na jednom polo meču i navodno je ona oduvijek bila Čarlsov izbor broj jedan. Na svom imanju uzgaja i dvije vrsta kokošaka. A kad mu one dosade, onda se opusti uz čašu viskija “Barrogil”, koji je sam osmislio.

Puna titula mu je: Njegovo kraljevsko veličanstvo princ Čarls Filip Artur Džordž, princ Velsa, grof Čestera, vojvoda od Kornvola, vojvoda od Rotsaja, grof Karika, baron Renfrua, gospodar ostrva, princ i veliki čuvar Škotske.

Kao da to nije dovoljno titula za jednog čovjeka, pa mu je i pleme Masai 2001. godine dodijelilo titulu “čuvara krava”. Posjetio je više od 100 država.

Posjeduje oko 50.000 hektara zemlje, njegovo bogatstvo se procjenjuje na oko 400 miliona evra, a nekoliko njegovih vozila pokreće – vino! Omiljeno vozilo mu je navodno njegov 38 godina star Aston Martin.

U tajnoj službi njegovo kodno ime je “Jednorog”, a prije devet godina po njemu je nazvana žaba.

Previous articleZašto sanjamo da padamo?
Next articleNjemačka od Brisela traži prijedlog sankcija za zvaničnike RS, Mađarska protiv