Home Vijesti U Parizu protesti zbog mjera u Austriji

U Parizu protesti zbog mjera u Austriji

137
0

Nekoliko stotina demonstranata okupilo se danas ispred austrijske ambasade u Parizu gdje su izrazili protest zbog novih strogih kovid 19 mjera Vlade u Beču, i bojazan da bi Francuska mogla da slijedi ovaj primjer.

IZVOR: MONDO/J.TERZIĆ

Događaj, koji je protekao mirno, organizovao je političar krajnje desnice Florian Filipo, koji je bio i na čelu protesta u Francuskoj protiv zdravstvene propusnice kovid-19 i potvrde o vakcinaciji, neophodnim građanima za većinu dnevnih aktivnosti, prenosi Rojters.

Evropa je ponovo postala epicentar pandemije, što je podstaklo neke zemlje da ponovo uvedu ograničenja uoči Božića i pokrenulo debatu o tome da li su same vakcine dovoljne da se zaustavi kovid-19, a ranije ove nedjelje Austrija je uvela karantin za ljude koji nisu vakcinisani protiv virusa korona.

Demonstranti okupljeni ispred austrijske ambasade u Parizu poručili su danas da su takve mjere diskriminatorske i izrazili bojazan da bi Vlada predsjednika Emanuela Makrona mogla da preduzme slične korake.

Ranije ove nedjelje, Belgija je pooštrila ograničenja zbog virusa korona, nalažući širu upotrebu maski uz uvođenje rada od kuće kao obaveze.

Glavni kandidat za narednog kancelara Njemačke Olaf Šolc danas je takođe upozorio da zemlja mora da se pripremi za oštre mjere u narednim mjesecima, kako bi se uhvatila u koštac s novim talasom virusa korona.

Prema istraživanju agencije Elabe, koje je objavljeno u francuskim medijima danas, oko 60 odsto ispitanika podržalo bi novi kovid katantin u Francuskoj za one koji nisu u potpunosti vakcinisani protiv virusa, navodi Rojters.

(Tanjug)

Previous articleIzraelac ima zdravstvenih problema
Next articlePredstavnici opozicije sa Satlerom