Home Vijesti Četvorica vojnika povrijeđena u sukobu sa migrantima

Četvorica vojnika povrijeđena u sukobu sa migrantima

160
0

Najmanje četvorica poljskih vojnika povrijeđena su u sukobu sa migrantima koji su noćas pokušali da pređu granicu Bjelorusije i Poljske, saopštila je portparol Poljske granične straže Ana Mikalska.

IZVOR: PRINTSCREEN

Ona je rekla da su juče registrovana dva pokušaja nasilnog prelaska granice, te da je u njima učestvovalo 500 ljudi.

“Neko iz grupe upotrijebio je suzavac”, istakla je Mikalska.

Prema njenim riječima, pripadnici poljskih bezbjednosnih snaga gađani su kamenjem, a migranti su koristili lasere kako bi zaslijepili čuvare na granici, javio je TASS.

“Što se tiče tih postupaka, povrijeđena su četvorica vojnika. Povrede su lakše, a zadobili su ih nakon što su pogođeni kamenjem”, naglasila je Mikalska.

Mikalska je navela da su spriječeni pokušaji migranata da pređu granicu. Određen broj migranata odveli su bjeloruski prestavnici, a ostali su i dalje na granici.

Portparol dodaje da se ne vide bilo kakvi migrantski kampovi na granici.

Poljski graničari spriječili su od početka godine više od 35.000 pokušaja prelaska granice Bjelorusije i Poljske, što je 400 puta više u odnosu na prošlu godinu.

Situacija na granici drastično se pogoršala 8. novembra, kada je nekoliko hiljada migranata prišlo graničnom prelazu. Oni su, s vremena na vrijeme, u velikim grupama pokušali da se probiju kroz ogradu i uđu u Poljsku. Poljske snage uspjele su da zaustave većinu ovakvih pokušaja.

Previous articleDeda nožem terorisao goste
Next articleKorona u Hrvatskoj: Preminulo 65, zaraženo 2.234 osoba