Home Izdvojeno Dodik o Šarovićevom pozivu

Dodik o Šarovićevom pozivu

160
0

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da mu je drago što čuje da je predsjednik SDS-a Mirko Šarović spreman da se u okviru Republike Srpske diskutuje o tome kako da se prevaziđe postojeća kriza.

IZVOR: MONDO/VEDRAN ŠEVČUK

Dodik je aglasio da je SNSD spreman da se odazove pozivu za takav dijalog koji bi uputio SDS.

“Podsjetio bih i njega i javnost da je SNSD uporno pozivao sve političke aktere u Srpskoj na razgovor, ali kako je javnost mogla vidjeti i SDS i PDP su odbijali takvu mogućnost do sada. Nemamo nikakav problem da inicijatori tog susreta budu partije iz opozicije, jer pitanje koje je na stolu, a to je budućnost Republike Srpske, nije pitanje o kojem treba da bude podjela na vlast i opoziciju u Srpskoj”, istakao je Dodik.

Ukoliko su zaista privrženi stavu da sankcije nisu prihvatljivo sredstvo za rješavanje političkih pitanja, kako Šarović sada govori, i ukoliko su u tom stavu zaista ozbiljni, naglasio je Dodik za Srnu, onda bi Šarović mogao da kaže da ukoliko do toga dođe da se ni SDS poslanici neće vratiti da rade u zajedničkim institucijama.

“To bi bio znak i partnerima u FBiH, kao i međunarodnoj zajednici da Republika Srpska ima opoziciju kući, ali da o temama koje se tiču njene budućnosti nema opozicije i da će Republika Srpska principijelno govoriti jednim glasom, onako kako to vidimo u FBiH, u bošnjačkim političkim partijama”, ukazao je Dodik.

Previous articleSrbin uhapšen u Insbruku: Nožem izbo suprugu Albanku
Next articleKorona u Srpskoj: Zaraženo još 216 оsоbа, preminulo 13