Home Sport Fudbal FIFA šokirala

FIFA šokirala

422
0

Organizacija na čijem čelu je Đani Infantino potvrdila je jednu promjenu za završnicu kvalifikacija za Mundijal u Kataru naredne godine.

IZVOR: PROFIMEDIA/AFP PHOTO/FIFA/KURT SCHORRER/MN PRESS

Fudbaleri Srbije plasirali su se prošle nedjelje na Svjetsko prvenstvo u Katar i sada mogu da bez stresa prate ostatak kvalifikacija i gledaju ko će im se tamo pridružiti.

Za to vrijeme, FIFA je donijela odluku koja će pojedinim timovima dodatno otežati put na Mundijal – interkontinentalni plej-of mečevi neće biti dvomeči!

Kako je FIFA potvrdila u petak, susreti za posljednja dva mjesta na Svjetskom prvenstvu, koji igraju predstavnici iz četiri različite konfederacije, ovoga puta neće biti dvomeči na domaćem i gostujućem terenu, već jedan meč na neutralnom terenu!

To znači da će predstavnici KONKAKAF zone, Južne Amerike, Azije i Okeanije u junu 2022. igrati 90 do 120 minuta fudbala, koji će odmah odlučivati o tome ko će popuniti 31. i 32. mjesto na Mundijalu.

Na žrijebu 26. novembra u Cirihu, FIFA će odrediti kako će glasiti parovi ovih interkontinentalnih okršaja, iako u tom trenutku nećemo znati koji timovi će predstavljati koju konfederaciju.

Žrijeb za Svjetsko prvenstvo je na programu 1. aprila 2022. u Dohi, a tek u junu će se igrati interkontinentalni baraž. Nije objavljeno koji su konkretni razlozi za ovakvu promjenu, niti gdje će se igrati mečevi na neutralnom terenu.

Ipak, pretpostavlja se da je to učinjeno i zbog pandemije korona virusa koja bi mogla da oteža putovanja na različite kontinente, a pojedini mediji već spekulišu da bi mečevi mogli da se igraju u Evropi.

Previous articleBjelica razbija u Golden Stejtu
Next articleNajluđa priča o Baloteliju