Home Vijesti Politika Crnadak poručio Dodiku

Crnadak poručio Dodiku

451
0

“Opozicija je odavno spremna na razgovore”

FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA

Danas je Milorad Dodik treći put u posljednjih nekoliko dana sam sebe pozvao na sastanak sa opozicijom i vrijeme je da mu se odgovori da smo mi odavno spremni za razgovore i to po temama koje smatramo ključnim za Republiku Srpsku.

Rekao je potpredsjednik PDP-a i narodni poslanik Igor Crnadak i dodao da je jedna od takvih tema i jačanje institucija Srpske.

 – Dodik je te institucije danas nastavio da ponižava, da ih izvrgava ruglu, kao što je uradio prošli petakm kada je na Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske poslao svog predstavnika Šukala, koji je isti taj dan uhapšen zbog posjedovanja kokaina i pod uticajem narkotika – kaže Crnadak.

Dodaje da Republika Srpska treba jedinstvo u jačanju svojih institucija i zato glavne teme razgovora trebaju da budu neprovođenje skupštinskih zaključaka sa posebnih sjednica, javne nabavke za vrijeme korone, prisustvo međunarodnih narko kartela u Republici Srpskoj i najava ministra Lukača da će se uskoro nastaviti hapšenja još pripadnika MUP.

– Republici Srpskoj treba jedinstvo da se hitno zaustavi ponižavanje NSRS i zato je važna tema neprovođenje ranijih zaključaka, kao i obaveza Milorada Dodika i Željke Cvijanović da već u srijedu na Kolegijumu NSRS prestanu sa kalkulacijama i saopšte datum posebne sjednice o vraćanju nadležnosti. Redovna sjednica ne smije imati prioritet pred tako važnom posebnom sjednicom – rekao je Crnadak.

On ističe da očekuje da bi u razgovoru opozicijom Dodik mogao objasniti i zašto je nabavka respiratora tokom vanrednog stanja vođena iz njegovog kabineta i zašto Vlada Republike Srpske neće da objavi spisak svih korona nabavki.

– Narod Republike Srpske hoće da mu se precizno kaže koje firme i pojedinci su postali milioneri dok smo bili pod policijskim časom, a kompletna privreda zaključana. Moramo ostvariti jedinstvo i u tome da Republika Srpska ne smije biti narko baza u kojoj visoki funkcioneri MUP-a čuvaju narko bosove sa međunarodnih potjernica. To su teme o kojima se mora hitno razgovarati, ostalo može doći na red poslije toga. Ovo su konkretne teme i očekujemo da su i za Dodika od suštinskog značaja, ako misli išta dobro Republici Srpskoj – rekao je Crnadak.

Previous articlePriča o čudesnom spomeniku na groblju Sveti Pantelija
Next articleTvrdi da svi stanovnici BiH potiču od Bošnjana