Home Vijesti Crna hronika Djevojčica (9) golim rukama prebila pljačkaša!

Djevojčica (9) golim rukama prebila pljačkaša!

197
0

Policija je nagradila devetogodišnju djevojčicu na Floridi nakon što je rekla da se borila sa pljačkašem kako bi zaštitila svoju majku – i sve je to snimljeno nadzornom kamerom.

IZVOR: YOUTUBE PRINTSCREEN/ FOX 35 ORLANDO

Policija Vest Palm Biča kaže da su Džurni Nelson i njena majka kupovale hranu u supermarketu 2. novembra, kada je osumnjičeni pokušao da ukrade torbicu njene majke.

“Izašli smo iz prodavnice i onda sam ga vidjela, a onda sam ponovo pogledala u auto i onda sam otvorila svoja vrata. I onda, sljedeće što vidim, on trči prema mojoj mami”, rekla je Džurni u emisiji “Foks & Friends Weekend”.

Policija kaže da je, dok je Džurnina majka utovarala namirnice u svoj auto, osumnjičeni je “pojurio na nju” i počeo nasilno da vuče njenu torbicu prije nego što ju je oborio. Osumnjičeni je navodno rekao majci da pusti tašnu ili “će ga natjerati da je upuca” dok je posezao za pojasom.

Džurni je potrčala prema majci, udarala pljačkaša pesnicom po glavi, a zatim ga jurila četiri kuće niz ulicu. Osumnjičeni je prvobitno pobjegao, ali je kasnije identifikovan kao Demetrijus Džekson i uhapšen dva dana kasnije, saopštila je policija.

Džurni je za brzu akciju i hrabrost odlikovala policijska uprava medaljom i sertifikatom. Šef policije Frenk Aderli je rekao za medije da, iako je djevojčica bila hrabra, ne preporučuje nikome da se suoči sa osumnjičenim kriminalcem.

Džekson je nakon hapšenja optužen za dva krivična djela, fizički napad i pokušaj pljačke.

Previous articleBijeljina: Šestoro lakše povrijeđenih u sudaru tri automobila
Next articleSalma Hajek dobila svoju zvijezdu na Bulevaru slavnih