Home Vijesti Politika Krsna slava MUP-a: Odata počast poginulim policajcima RS

Krsna slava MUP-a: Odata počast poginulim policajcima RS

146
0

Polaganjem vijenaca na centralno spomen-obilježje poginulim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republika Srpske, u Banjaluci je počela centralna svečanost povodom obilježavanja krsne slave MUP-a Sabora Svetog arhangela Mihaila – Aranđelovdana.

IZVOR: BORISLAV ZDRINJA/SRNA

Vijence su položili predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, predsjednik Vlade Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i direktor Policije Siniša Kostrešević, kao i izaslanik srpskog člana Predsjedništva BiH Boško Tomić.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač čestitao je krsnu slavu Sabor Svetog arhagela Mihaila svim pripadnicima Ministarstva, sa željom da svake godine slavu dočekuju u miru.

“Danas obilježavamo slavu MUP-a. Mnogi naši pripadnici danas krsnu slavu obilježavaju radno i svima želim da ovaj veliki dan provedu u miru i da tako dočekaju i svaki naredni”, rekao je Lukač novinarima nakon polaganja vijenaca kod centralnog spoemn-obilježja poginulim pripadnicima MUP-a u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Parastos poginulim pripadnicima MUP-a, te lomljenje slavskog kolača i osveštanje žita upriličeno je u Spomen-crkvi Svetog arhangela Mihaila u Centru za obuku MUP-a Srpske u naselju Zalužani.

Obilježavanje krsne slave MUP-a biće završeno večeras tradicionalnim koncertom Policijskog orkestra u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

Cvijanović: Zahvalnost pripadnicima MUP-a na očuvanju Srpske

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović zahvalila je svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) za godine prednog rada na očuvanju i zaštiti Republike Srpske, njenog ustavnog poretka, ali i zaštiti svih građana i njihove imovine.

Čestitajući krsnu slavu MUP-a Sabor Svetog arhangela Mihaila, Cvijanovićeva je istakla da stabilnost Republike Srpske u velikoj mjeri zavisi upravo od MUP-a.

“Naša opšta bezbjednost zavisi upravo od spremnosti naše policije. Iz tog razloga smo čitav niz godina radili na unapređenju materijalog statusa, ali isto tako i osposobljenosti pripadnika MUP-a”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Cvijanovićeva je naglasila da su pripadnici MUP-a ti od kojih zavisi mir i red, te sve ono što je važno da bi Republika Srpska mogla da gradi ekonomski bolju budućnost i da zadrži političku stabilnost.

“Svim pripadnicima MUP-a želim mirnu i stabilnu Republiku Srpsku, uspješan rad u budućnosti i svijest o tome da nam je najvažnija upravo Republika Srpska”, poručila je Cvijanovićeva.

(Srna)

Previous articleNapravite domaću mast od samo 3 sastojka
Next articleVlada odlučila: I ponedjeljak neradni dan u Srpskoj