Home Izdvojeno Ne može da se probudi

Ne može da se probudi

405
0

Mališan gledao crtani film, pa uz njegovu pomoć spasao majci život

FOTO: WVTM 13 NEWS/YOUTUBE/SCREENSHOT

Dječak star tri godine nazvao je 999 (službeni telefonski broj za hitne slučajeve u Engleskoj) koristeći ono što je naučio iz crtanih filmova koje je gledao na Jutjubu, te je na taj način spasao život svoje majke.

Tomas Bofej, otvorio je vrata policajcima nakon što se njegova majka Kajlegi (33) onesvijestila i pala niz stepenice. Naime, on je gledajući crtani film “Robocar Poli” naučio kako da reaguje u hitnim situacijama, te je uzeo telefon i pozvao nadležnu službu, piše The Sun.

Mama ne može da se probudi – kazao je operaterki kad je dobio željeni broj. Hitna pomoć je ubrzo stigla, a za njima i policija. Vrata im je otvorio sam Tomas.

Oporavak uz malog superheroja

Kajlegi je pri padu povrijedila koljeno, gležanj, rame i kuk, a nakon izlaska iz bolnice oporavlja se uz svog malog superheroja.

– Izuzetno sam ponosna na njega. Nevjerovatno je da je znao što treba učiniti i što se nije uplašio – kazala je.

Kako se navodi, majka je pala nakon što je počela da osjeća nesnosne bolove u stomaku od kile i povećane slezene.

Iz policije su rekli da je operaterka na telefonu dobro postupila jer je smirila dječaka pa je dobila sve potrebne informacije.

Inače, “Robocar Poli” je animirana priča o policijskom automobilu, vozilu hitne pomoći i vatrogasnom vozilu te prikazuje kako reagovati u hitnim slučajevima, prenosi Blic.

Previous articleOglasio se Branislav Lečić i svima poslao jasnu poruku
Next articleNeko je plakao zbog toga