Home Vijesti Politika Bakir Hadžiomerović postao direktor javnog preduzeća

Bakir Hadžiomerović postao direktor javnog preduzeća

148
0

Nekadašnji novinar i urednik Bakir Hadžiomerović imenovan je za direktora Javnog preduzeća “Sarajevo” koje se bavi upravljanjem, zaštitom i održavanjem objekata Grada Sarajeva i obavljanjem komunalnih i drugih djelatnosti od javnog interesa.

IZVOR: ANADOLIJA/SAMIR JORDAMOVIĆ

Do sada je direktor ovog preduzeća bio Ensar Eminović. Riječ je o preduzeću koje upravlja Sarajevskom žičarom, Vijećnicom i Bijelom tabijom, objavio je Kliks.ba.

Imenovanju se navodno protivila gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić (SDP). 

Međutim, Nadzorni odbor ovog preduzeća, koji donosi konačnu odluku, je odlučio da Hadžiomerović bude direktor. Odbornik opozicione SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić je prošli mjesec nagovijestio da postoji mogućnost da Hadžiomerović bude direktor.

Hadžiomerović je bio dugogodišnji novinar Federalne televizije (FTV). Bio je voditelj i urednik jednog od najgledanijih političkih magazina – “60 minuta”, koji je emitovan na spomenutom kanalu.

Na Opštim izborima 2014. godine bio je SDP-ov kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda, a završio je četvrtoplasirani sa 75.300 glasova. Početkom 2015. istupio je iz SDP-a.

Previous articleHrkanje može da skrati život i za desetak godina: Doktor otkrio kada je opasno i koje je rješenje
Next articleVučić najavio sastanak sa Dodikom prije odlaska u Soči