Home Vijesti Crna hronika Brčak optužen zbog podstrekavanja na požare i eksplozije

Brčak optužen zbog podstrekavanja na požare i eksplozije

149
0

Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo je optužnicu protiv devetnaestogodišnjeg Nikole Kokanovića zbog podstrekivanja na izazivanje opšte opasnosti podmetanjem požara i eksplozije u tom gradu sredinom godine, saopšteno je iz Tužilaštva.

IZVOR: YOUTUBE/SCREENSHOT/

U optužnici, potvrđenoj pred Osnovnim sudom distrikta, Kokanoviću je stavljeno na teret da je neposredne počinioce podstrekivao da podmeću požare na automobilima, kao i da bace ručnu bombu na ugostiteljski objekat.

Kokanoviću je optužen da je prvo podstrekao Nedeljka Trifkovića da za novac podmetne požar na automobilu poslanika u Skupštini distrikta Uroša Vojnovića.

Sumnja se da je Trifković 29. maja oko 2.00 časa posipanjem zapaljive tečnosti i otvorenim plamenom izazvao požar koji je potpuno uništio Vojnovićev automobil.

Kokanović je optužen i za podstrekivanje na izazivanje opšte opasnosti izazivanjem požara na automobilu Milenka Perendije, koji je posredstvom maloljetnog lica čiji su inicijali N.M. podmetnut 15. jula, te za bacanje eksplozivne naprave na ugostiteljski objekat “Dos manos” u naselju Kolobara, 17. avgusta.

Kokanović je uhapšen 27. avgusta i odmah pritvoren, a po okončanju proširene istrage, pred Osnovnim sudom optužen je za krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u podstrekivanju i za nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Usljed opasnosti da bi mogao ponoviti krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora tri godine ili stroža, Tužilaštvo je optužnicom zatražilo produženje pritvora Kokanoviću.

Tužilaštvo i Policija distrikta aktivno rade na slučajevima izazivanja opšte opasnosti koji su se u ovom gradu dogodili sredinom godine, ali i na otkrivanju odgovornih za dvije paljevine automobila iz skorijeg perioda.

Od ukupno četiri slučaja od ljetos, rasvijetljena su tri za koja su protiv izvršioca i podstrekača podignute i potvrđene optužnice.

Previous articleOpsadno stanje u Tuzli
Next articleObjavljen snimak incidenta u Foči: Nakon pucnjave, auto gurnuli u Drinu