Home RAT U UKRAJINI Do kraja zime svi će biti vakcinisani, izliječeni ili mrtvi

Do kraja zime svi će biti vakcinisani, izliječeni ili mrtvi

152
0

Nijemci će do kraja zime biti vakcinisani, izliječeni ili mrtvi, izjavio je njemački ministar zdravstva Jens Špan.

IZVOR: ILUSTRACIJA, MONDO/STEFAN STOJANOVIĆ

On je pozvao javnost da se vakciniše protiv kovida 19, rekavši da će svi biti ili imunizovani ili će da podlegnu infekciji virusom korona.

“Vjerovatno će do kraja ove zime, kao što se to ponekad cinično kaže, gotovo svi u Njemačkoj biti vakcinisani, izliječeni ili mrtvi”, rekao je Špan.

Špan je istakao da je skeptičan u vezi sa opcijom da vakcinisanje u Njemačkoj bude obavezno.

Prema njegovim riječima, kolektivni imunitet će biti dostignut, a obavezna vakcinacija neće prekinuti trenutni talas infekcija.

Špan je govorio u vrijeme kada pojedini vodeći političari, uključujući iz Hrišćansko-demokratske unije (CDU) odlazećeg kancelara Angele Merkel, pozivaju na obavezno vakcinisanje svih građana usljed ubrzanog širenja zaraze, piše Raša tudej.

Premijer Bavarske Markuz Zeder izjavio je u petak, 19. novembra, da je sedmodnevna incidencija infekcije “probila plafon” među nevakcinisanima.

“Vjerujem da na kraju nećemo dostići opštu obavezu vakcinisanja”, rekao je Zeder.

Sličnu retoriku nedavno je upotrijebio premijer Mađarske Viktor Orban, koji je tokom gostovanja na radio-stanici “Kosut” 19. novembra kritikovao protivnike vakcinisanja, tvrdeći da su prijetnja, te da će i oni shvatiti da će se “ili vakcinisati ili umrijeti”.

Previous articleVučić najavio sastanak sa Dodikom prije odlaska u Soči
Next articleDelta soj napravio katastrofalnu grešku: Istrijebio druge varijante virusa, a onda i samog sebe?!