Home Vijesti Crna hronika Drama u Gradišci: Migranti ušli u kuću i ukrali novčanik, građani ih...

Drama u Gradišci: Migranti ušli u kuću i ukrali novčanik, građani ih zadržali do dolaska policije

152
0

Policija u Gradišci večeras je uhapsila tri državljanina Libije osumnjičena da su od jedne žene ukrali novčanik u kojem su bili novac i lični dokumenti.

IZVOR: VEDRA ŠEVČUK, MONDO.BA

Policijskoj stanici u 17.50 časova prijavljeno je da Vidovdanskom ulicom trče tri migranta, a za njima žena koja uzvikuje da su joj ukrali novčanik.

Brzom reakcijom policijskih službenika, a u saradnji sa građanima, pronađene su i uhapšene tri osobe, koje su osumnjičene da su iz kuće oštećene ukrale novčanik, prenosi Srna.

Kako Srpskainfo saznaje, migranti iz Libije su ušli u kuću u centru Gradiške i u hodniku pronašli torbicu iz koje su ukrali novčanik, ali je vlasnica čula da se otvaraju i zatvaraju vrata od kuće i izašla je ispred i vidjela migrante.

“Tu je bio jedan momak i ona mu je rekla da ih proba zaustaviti i dok je provjerila torbu, migranti su krenuli bježati. Taj mladić je krenuo da trči za njima i tokom potjere jedan je odbacio novčanik, ali ga je taj mladić stigao i zadržao do dolaska policije. Takođe, taj momak je pronašao novčanik i vratio ga vlasnici”, kaže izvor Srpskainfo i dodaje da je u novčaniku bilo 500 maraka.

“U međuvremenu policija je uhapsila i drugu dvojicu migranata. Prilikom ispitivanja u policiji, dvojica migranta su tvrdila da su maloljetni”, dodao je isti sagovornik.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se preduzmu sve mjere sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti počinjenog krivičnog djela.

(Mondo)

Previous articleU Prijedoru otvorena izložba fotografija o borbi za život “Mrvica”
Next articleBogdanović u direktnom duelu uspješniji od Pokuševskog