Home Zdravlje Ako vas muče sinusi: Domaće kapi za nos i čaj rješavaju problem!

Ako vas muče sinusi: Domaće kapi za nos i čaj rješavaju problem!

171
0

Domaće kapi za nos i čaj koji će se dopasti čak i najmlađima garantovano pomažu kod upale sinusa i bola u glavi koji je prati!

Ako vas muče sinusi, travar Momčilo Antonijević je otkrio nekoliko recepata koji značajno ublažavaju simptome! Za glavobolje koje prate upalu sinusa, dobar izbor za inhalaciju je bosiljak.

Antonijević je objasnio kako napraviti čaj koji možete dati i djeci, jer je prijatnog ukusa za razliku od mnogih biljaka koje im smetaju.

“Jedna šaka listova bosiljka ide na litar ključale vode za inhaliranje. A možete i da pijete svakodnevno čaj od lista bosiljka, jednu supenu kašiku listova bosiljka prelijete šoljom ključale vode, promiješate, poklopite, ostavite da stoji 20 do 25 minuta, procijedite, i popijete dvije do tri šolje tog čaja tokom dana”, objasnio je Antonijević i naglasio da čaj od bosiljka ima blagotvorno dejstvo na simptome i drugih respiratornih infekcija.

Mnogi ne znaju da se od masline takođe može napraviti sredstvo koje pomaže, domaće kapi za nos!

“Postoje kapi za nos koje se prave od lista masline i sjemenki grejpfruta, malo je poznato da je grejpfrut izuzetno ljekovita biljka, posebno sjemenke sa snažnim antibakterijskim dejstvom. Djeluje blagotvorno na jetru. List masline djeluje protivupalno. Potrebno je dvije supene kašike osušenih listova masline, koje stavite u 200 mililitara vode, dodate 20 sjemenki grejpfruta, pustite da to provri, onda dodate kafenu kašičicu morske soli, pustite da to vri minut, dva, skinete sa vatre i ostavite da stoji jedan sat, procijedite i koristite kao kapi za nos”, ispričao je Antonijević na RTS-u.

Preporučuje da se ove kapi koriste tri puta dnevno, po 20 kapi u svaku nozdrvu. Kapi treba čuvati u frižideru, dva dana, u čistoj suvoj flašici sa pipetom. Za četiri, pet dana, navodi Antonijević, trebalo bi da se osjeti pun efekat ovih kapi na probleme sa sinusima.

Previous articleDodik sa Šmidovom: Srpska je protiv pravnog nasilja i nametanja zakona
Next articleKad čujete kako kokice utiču na zdravlje ješćete ih svaki dan