Home Izdvojeno Ibrahimović objasnio udaranje rivala

Ibrahimović objasnio udaranje rivala

162
0

Iskusni švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović objasnio je incident u kojem je udario španskog nogometaša Cesara Azpilicuetu u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Foto: Screenshot

U meču odluke između Španije i Švedske, a koju je domaći tim dobio i izborio direktan plasman na Mundijal 2022. godine, Ibrahimović je napravio incident nakon što je namjerno udario veterana u Crvenoj furiji Cesara Azpilicuetu.

Prošlo je od toga nekoliko dana, a Ibrahimović je konačno objasnio šta je napravio i zbog čega je to uradio.

“Prije nekoliko dana u reprezentaciji sam udario Azpilicuetu. Uradio sam to namjerno. Nije me sramota to reći jer je on učinio nešto glupo mom saigraču. Bila je to glupost, ali sam morao to uraditi kako bi shvatio. Jednostavno, to se ne radi. Nemaš mu.a to uraditi meni, ali ću ti svejedno pokazati šta bi ti se desilo da si meni to uradio. To je razlog”, objasnio je Ibrahimović za The Guardian.

Nastavio je Zlatan u svom stilu i poručio da ne bi dirao Azpilicuetu da nije on prvi napravio problem.

“Šta on može reći? Meni neće ništa, ali hoće mom saigraču koji neće odgovoriti jer je isuviše dobar. Nije lijepo ono što sam učinio, ali bih opet ponovio. To sam ja. Jednostavno, ne napadate psa koji ne laje”, zaključio je Ibrahimović.

Podsjetimo, nakon poraza od Španije, selekcija Švedske je izborila doigravanje za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Previous articleSatima saslušavana u tužilaštvu
Next articleWill Smith priznao da je u prošlosti pozajmio novac od dilera kako bi platio porez