Home Sport Košarka Još ne razumijem šta Željko traži od mene!

Još ne razumijem šta Željko traži od mene!

349
0

Došao u Partizan iz NBA i još ne shvata šta treba da radi

IZVOR: MN PRESS

Planirano je da bude jedan od najboljih igrača tima, a njemu treba još vremena za prilagođavanje.

Ekipa Partizana bilježi dobre rezultate na početku sezone, a jedan od igrača koji još traži ritam i odgovore na zahtjeve trenera Željka Obradovića je Rodions Kuruks. Letonski košarkaš stigao je iz NBA lige kao jedan od potencijalnih nosilaca i još se adaptira na ulogu u “Žocovom” sistemu.

Kao i mnogi igrači koji su se tek sreli sa Obradovićevim sistemom, Kuruks otvoreno priznaje da mu je potrebno vrijeme da shvati sve što devetostruki šampion Evrope traži od njega. O tome je pričao u razgovoru sa medijima u svojoj zemlji.

Pomalo ga zbunjuju neke od situacija koje ima na terenu, a otežava mu i što ne shvata sve zahtjeve koje Žoc ima za njega.

Još ne razumijem do kraja šta trener želi od mene na terenu. Dešavaju se situacije kada pričamo na treninzima, ali i dalje ne razumijem sve što hoće. Nadam se da hoću jednog dana uspjeti. Čuo sam da je to njegov metod rada, da želi da edukuje igrače kako bi znali u svakom trenutku šta bi trebalo da rade na terenu”, rekao je Rodions letonskom portalu “Janus”.

Što se tiče njegovih kvaliteta, siguran je da ekipi može da pomogne na mnogo različitih načina.

Mogu da igram jaku odbranu, da pogađam šuteve, da stvaram akcije za saigrače, da se borim ispod koša, da kradem lopte. Mogu sve. Samo mi je jasnija uloga koju imam u reprezentaciji nego u timu”, otkrio je Letonac.

Ovo je možda i posljedica toga što je prethodne tri sezone proveo u NBA, gde se igra drugačija košarka.

“Prošla godina je za mene bila psihiloški jako teška, ali sada sam u dobrim rukama. Nadam se da će sve biti u redu, kao što bi trebalo da bude. Ovde je košarka drugačija. Više se igra poziciono, više se kombinuje, imamo preko 100 timskih akcija. Nisam se još navikao na evropsku košarku“, zaključuje Partizanovo pojačanje.

Previous articleNASA testira planetarni sistem odbrane
Next articleU tragediji u Bugarskoj stradala i osmočlana porodica