Home Vijesti Crna hronika Nastavnik zlostavljao učenika, dječak zabobio teške povrede

Nastavnik zlostavljao učenika, dječak zabobio teške povrede

382
0

Nezapamćeni skandal desio se u OŠ “Slobodan Bajić Paja” u Pećincima u četvrtak, kada je nastavnik I. S. udario trinaestogodišnjeg dječaka tako da je ovaj pao na orman i zadobio ozbiljnu povredu glave.

FOTO: ĐORĐE KOJADINOVIĆ/RAS SRBIJA

Povrijeđeni učenik je u prisustvu majke odveden na ušivanje u Tiršovu u Beograd, a nastavnik je, kako su potvrdili u Ministarstvu prosvjete, suspendovan i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak.

– Za incident mi je ispričalo dijete koje poznaje povrijeđenog dječaka. Došao je kući sav uznemiren i rekao mi je da je nastavnik uhvatio grupicu dječaka u školskom dvorištu u nečemu što je smatrao da ne treba da rade. Uveo ih je u školu i udarao ih po glavi. Jednog dječaka je tako udario da je ovaj pao na ormar i zadobio teške povrede glave. Kako sam čula, ima devet kopči. Ne mogu da razumijem da se jedan nastavnik tako iživljava, šta god da je bilo posredi. Ljudi, to su samo djeca, a prosvjetni radnici bi to bolje od bilo koga drugog trebalo da znaju. U šoku sam da se može desiti da djeca u školi dožive nasilje od nastavnika – ispričala je za Kurir majka jednog djeteta koje ide u ovu školu.

U Ministarstvu prosvjete su hitno reagovali i zahtijevali od škole da dostavi odgovore. Milijana Srdić, direktorka škole OŠ “Slobodan Bajić Paja”, u dopisu koji je dostavila ministarstvu potvrdila je da je do ovog užasnog incidenta došlo.

– U našoj školi se desio incident u četvrtak u prostorijama stručne službe i tom prilikom je povrijeđen učenik iz Pećinaca. U petak je direktor obaviješten o događaju. Isti dan je zakazan sastanak tima za zaštitu djece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja radi utvrđivanja okolnosti ovog slučaja, a zakazan je i ponovni sastanak tima za ponedjeljak, 22. novembar, radi prikupljanja izjava očevidaca. Utvrđena je činjenica da je nastavnik I. S. počinio nasilje nad učenikom, kao i ostalim prisutnim učenicima (navode se inicijali tri učenika) udarivši ih ćuškom po potiljku. Tom prilikom učenik je stajao pored ormara i udario glavom o ćošak ormara, kako je i nastala povreda – posjekotina u predjelu obrve. Svi roditelji učenika su obaviješteni o ovom slučaju, a povrijeđeni učenik je u prisustvu majke odveden kod ljekara i na ušivanje u Tiršovu kliniku u Beograd – navodi direktorka u dopisu ministarstvu i dodaje da je tim za zaštitu nasilja, po utvrđivanju detalja slučaja, preporučio da se nastavnik I. S. suspenduje s posla i da se protiv njega pokrene disciplinski postupak.

Direktorka je juče pokrenula disciplinski postupak i suspendovala nastavnika, a o ovom slučaju obaviještena je i policijska stanica u Pećincima.

U Ministarstvu prosvjete su rekli da je ministarstvo juče upoznato s procedurom, da je nastavnik suspendovan i da je protiv njega pokrenut disciplinski postupak.

Direktorka bez odgovora

Kurir je juče u više navrata pokušao da stupi u kontakt s direktorkom škole Milijanom Srdić. Na centrali su prvo rekli da je na sastanku.

Previous articleKomšije Tanje Savić progovorile o njenoj vezi sa mladim Stanivukovićem
Next articleTeške riječi bivšeg kapitena