Home Vijesti Crna hronika Objavljen spisak putnika “autobusa smrti”

Objavljen spisak putnika “autobusa smrti”

207
0

Objavljen spisak putnika autobusa smrti iz Bugarske

IZVOR: PROFIMEDIA

Poslije nesreće u Bugarskoj, Sjeverna Makedonija je u šoku. Makedonski premijer Zoran Zaev je u svojoj izjavi za MIA rekao da su većina makedonski državljani, ali da ima i nastradalih iz Srbije. Televizija Alsat objavila je spisak putnika koje je prevezao autobus koji je izgoreo na autoputu u Bugarskoj rano jutros, među kojima je, navodno, i Srbin iz Preševa.

Kako su javili mediji, putnici su bili prosječne starosti između 40 i 50 godina, a najmlađa žrtva je 16-godišnja djevojčica.

Među putnicima su: Memeti Zapisi, Široki Muhsin, Ljupčo Zafirov, Ameti Luan, Ameti Džihan, Ameti Aljban, Ameti Avni, Rustemi Ibrahima, Rustemi Fevzije, Amed Aleja, Fejzulah Haliti, Haliti je Hamije, haljina Nermije, Sumeja Lok, Fazliji Sumera, Abdulovska Nadzhije, Belu Albion, Ukali Gazmenda, Islami, Hatije, Isei Medžide, Iseni Hamdi, Ramanoska Almira, Ramanoski Enis, Sali Rabija, Mustafoska Zelija, Mustafoski Sade, Jahi Belma, Jahi Ramiz, Iseni Fikrije, Iseni Anisa, Jahi Razije, Muhajer Ansi, Jahja Ergin, Jahja Omer, Muhajer Erdal, Jahja Ajla, Jahja Semi, Jahja Amijet, Ljutfiji Medina, Sulejmani Ljuljzima, Osmanov Shefija, Ferra Ajla, Sali Jehova, Jasharovski Zhuljejha, Pajazitovski Elmedin, Jasharovski Đula, Pajazitovska Gjulizarka, Jasharovski Ilmi, Pajazitovski Epib, Aliti Visar, Jašarovski Minir i Aliti Orhan.

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev prethodno je izjavio da je jedna od žrtava Srbin iz Preševa, ali ta informacija još uvijek nije zvanično potvrđena. Željko Jović, ambasador Srbije u Bugarskoj istakao je da on nema zvanične dokaze da je bilo srpskih državljana u autobusu. Takođe amabasadorka Srbije u Sjevernoj Makedoniji Nevena Jovanović, je istakla da među povrijeđenima nema državljana Srbije.

Zasad je 46 osoba tragično nastradalo kada se autobus koji je prevozio 53 putnika zapalio. Sedmoro povrijeđenih trenutno je u bolnici Pirogov i nalaze se u stabilnom stanju.

Prema riječima Ivanova, istraga neće dugo trajati, jer su pogođene dvije zemlje. On kaže da je potrebno da se formira komisija Skoplja i Sofije.

Previous articlePRIJEDOR: Policija oduzela “golf” i “opel” nesavjesnim vozačima
Next articleMislimo da je zdrav, ali nije