Home Vijesti Crna hronika Satima saslušavana u tužilaštvu

Satima saslušavana u tužilaštvu

417
0

Bivša državna sekretarka, ali i nekadašnji načelnik novosadske policije Milorad Šušnjić sumnjiče se da su kriminalca iz BiH stavili na mjere da bi spriječili da ga neka druga uprava policije prisluškuje.

Bivša državna sekretarka u MUP Dijana Hrkalović jučer je ponovo saslušana u Tužilaštvu za organizovani kriminal, pošto je protiv nje, prema nezvaničnim informacijama, proširena istraga koja se već vodi zbog trgovine utjecajem. Pored nje, u tužilaštvu je saslušan i bivši načelnik PU Novi Sad Milorad Šušnjić.

Štitili ga

  • Oni se sumnjiče za trgovinu utjecajem i riječ je o zloupotrebama koje se odnose na kriminalca iz BiH Darka Eleza, koji je nedavno s tužilaštvom u BiH sklopio sporazum o priznanju krivice, na osnovu kojeg je osuđen na 15 godina – otkriva izvor Kurira.

Prema njegovim riječima, sumnja se da su Šušnjić i Hrkalovićeva pomogli Elezu da krivične prijave koje su protiv njega podnošene u Novom Sadu ostanu u fioci.

  • Operativne informacije ukazuju i da su Eleza, koji je navodno bio jedan od najbližih saradnika Dijane Hrkalović, formalno stavili na mjere policije i na taj način spriječili da ga neka druga uprava u policiji prisluškuje – objašnjava naš izvor i navodi da to praktično znači da ga je prisluškivala novosadska policija, ali da se sumnja da su ga zapravo tako štitili.

Sakrila dokaze za “šine”

Dijana Hrkalović, podsjetimo, u pritvoru je od 15. oktobra, također zbog krivičnog djela trgovina utjecajem. Navodno, tada su joj lisice stavljene zbog sumnje da je Veljku Belivuku i Marku Milljkoviću pomogla da budu sklonjeni ključni dokazi koji ih dovode u vezu sa ubistvom Vlastimira Miloševića na šinama u centru Beograda 2017.

  • Ona je i tada negirala navode krivične prijave. Izvršenje krivičnog djela negirala je i juče, poslije čega je vraćena u pritvor Centralnog zatvora – potvrdio je sagovornik i podsjetio da je prvom prijavom protiv nje obuhvaćen i načelnik odjeljenja za specijalne istražne metode Dejan Milenković Bagzi.

Podsjetimo, kako je Kurir ranije pisao, istražitelji su došli do određenih dokaza da su Dijana Hrkalović i Darko Elez bili u direktnom kontaktu i da je navodno ona lično od njega tražila da bude ubijen poznati beogradski advokat Dragoslav Miša Ognjanović.

  • Elez je nedavno odlučio da progovori, sklopio je sporazum s tužilaštvom i očekuje se da uskoro iskaz da i srpskom tužilaštvu. On bi mogao da riješi brojna krivična djela koja su neriješena, ali i da pošalje Dijanu na dugogodišnju robiju – dodaje on.

Davala naloge

Elez je iz zatvora izašao u novembru 2017. i do hapšenja, krajem prošle godine, živio je u Srbiji.

  • Unutrašnja kontrola policije je još u januaru pokrenula istragu zbog sumnje da se nije postupalo po krivičnim prijavama koje su protiv njega podnošene novosadskoj policiji – kaže sagovornik i dodaje da se još tada spekulisalo da su Šušnjić i Hrkalovićeva bili u bliskim odnosima i da je ona davala naloge tadašnjem načelniku policije da Eleza ne dira.
Previous articleSvakim potezom potvrđuje da je prava diva
Next articleIbrahimović objasnio udaranje rivala