Home Sport Fudbal Stojan Vranješ o novom klubu!

Stojan Vranješ o novom klubu!

401
0

Doskorašnji kapiten banjalučkog Borca Stojan Vranješ odlično se uklopio u novi klub – Bašundara Kings iz Bangladeša.

IZVOR: FACEBOOK/BASHUNDHARA KINGS

Već u prvom susretu po dolasku u tu egzotičnu zemlju, prvi strijelac crveno-plavih sa deset postignutih pogodaka nastavio je da rešeta mreže – postigao je svoj prvenac u dresu “kraljeva”.

O bangladeškom klubu je govorio u hvalospjevima.

“Osnovan je prije 10 godina i nalaze se u velikom usponu s obzirom da su osvojili posljednjih pet trofeja. A meni je dobro krenulo. Juče sam postigao gol u prijateljskoj utakmici protiv Utar Baridare i naravno da sam zadovoljan. Ovo je bila lijepa uvertira za Independent kup, koji nas očekuje predstojećeg vikenda”, rekao je Vranješ na početku razgovora za naš portal.

Njegov odlazak u Bandgladeš predatavljao je svojevrrsno iznenađenje s obzirom da su kao naredne destinacije prvo pominjale Indija i Iran, ali se on obreo u Kingsima koji su ga predstavili kao “bombardera iz BiH”.

“Pa ovog ljeta sam imao ponudu indijskog Jangšierpura, a bilo je još i drugih interesovanja, ali Kingsi su bili najkonkretniji i najbrži. Ambicije kluba su im jasne čim su mene doveli – znači da žele osvojiti titulu kao što je bio slučaj i u Borcu. Istorija je pokazala da sam ja taj koji donosim trofeje. Dva puta za redom su šampioni i žele i treću titulu. Takođe plan je da ostvarimo što bolji plasman u AFC kupu, koji je pandan našoj Ligi Evrope gdje igramo grupnu fazu”, dodao je nekadašnji igrač rumunskih Pandura i Kluža, novosadske Vojvodine, sarajevskog Željezničara i poljskih timova Lehija Gdanjsk, Legija Varšava i Pijast Gljivice.

Bašundara Kings je prema njegovim riječima, na neopredivo višem nivou u organizacionom smislu u odnosu na klubove iz m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Ovo što me dočekalo i što vidim iz dana u dan je nevjerovatna organizacija. Ne bih želio da budem previše direktan, ali čini mi se da su ispred nas barem 20 godina. Igrački kadar najbolje to ilustruje. Imamo 12 reprezentativaca Bangladeša, dvojicu Brazilca, od kojih je jedan najbolji strijelac lige. Tu smo još Iranac i ja od stranaca, a predvodi nas vrhunski španski stručnjak Oskar Bruzon, koji je između ostalih radio u stručnim štabovima Selte i Majorke“, naglasio je Vranješ.

Previous articleRat je za budale
Next articleSipa češljala u Trebinju