Home Vijesti Crna hronika U autobusu iz Sjeverne Makedonije stradalo 12 djece

U autobusu iz Sjeverne Makedonije stradalo 12 djece

263
0
epa09598492 Fire fighters, police officers and investigators inspect the wreckage of a bus with North Macedonian plates that caught fire on a highway, killing at least 45 people, near the village of Bosnek, Bulgaria, 23 November 2021. EPA-EFE/VASSIL DONEV

Najmanje 45 ljudi, uglavnom turista iz Sjeverne Makedonije, poginulo je kada se zapalio autobus na auto- putu u zapadnoj Bugarskoj, a među žrtvama ima i djece, saopštili su zvaničnici.

FOTO: VASSIL DONEV/EPA

Zvaničnik bugarskog Ministarstva unutrašnjih poslova Nikolaj Nikolov izjavio je za nacionalnu televiziju da je sedam osoba sa opekotinama prebačeno u bolnicu “Pirogov” u Sofiji. Najmlađi pacijent ima 15 godina

Autobus se prevrnuo i zapalio, ili se zapalio pa se prevrnuo – izjavio je Nikolov.

Zvaničnik bolnice u Sofiji izjavio je da je sedam osoba koje su u toj ustanovi na liječenju uspjelo da iskoči iz zapaljenog autobusa. Svi su u stabilnom stanju.

Bugarski mediji javili su da se nesreća dogodila noćas u tri sata na autoputu Sofija-Blagojevgrad, kod mjesta Bosnek, na 31. kilometru od Sofije.

Ministar spoljnih poslova Sjeverne Makedonije Bujar Osmani izjavio je da su se putnici vraćali u Skoplje sa putovanja u Istanbul tokom vikenda.

Sjevernomakedonska agencija MIA prenijela je da je među poginulima i 12 maloljetnih osoba, od kojih su dvojica braća blizanci.

Predsjednik Bugarske Rumen Radev i privremeni premijer Stefan Janev razgovarali su telefonom sa predsjednikom makedonske vlade Zoranom Zaevom, koji je najavio dolazak u Bugarsku i posjetu preživjelima.

Previous articleTeške riječi bivšeg kapitena
Next articleHelga Maria Schmid u odvojenim susretima razgovarati sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine