Home Vijesti Crna hronika Uzeo 20.000 KM mita

Uzeo 20.000 KM mita

156
0

Suspendovani inspektor PU Banjaluka osuđen na tri godine zatvora i novčanu kaznu

IZVOR: BRANKICA SPASENIĆ, MONDO.BA

Suspendovani inspektor PU Banjaluka Nenad Grujić osuđen je danas u banjalučkom Okružnom sudu na tri godine zatvora zbog krivičnog djela primanje mita

Takođe, izrečena mu je i novčana kazna od 3.000 KM i zabrana obavljanja dužnosti policijskog službenika na pet godina.

Optužnicu protiv njega podiglo je Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala RS, a teretio se da je djelo počinio zajedno sa kolegicom Jelenom Florjan u februaru prošle godine, u vrijeme dok su oboje bili inspektori Odjeljenja za privredni kriminal PU Banjaluka.

Florjan je ranije priznala krivicu i osuđena je na godinu dana zatvora.

Prema navodima optužnice, Grujić je zajedno sa Florjan od bivšeg direktora JU „Srednjoškolski dom“ Banjaluka Branislava Vidića zahtijevao novčani iznos od 30.000 KM.

„Od zahtijevanog iznosa Grujić je 18. februara 2020. godine primio 20.000 KM da u okviru svojih ovlaštenja izvrši radnju koju ne bi smio izvršiti, a nakon što su duži vremenski period preduzimane radnje u predmetu koji se po anonimnoj prijavio vodio protiv direktora Srednjoškolskog doma Banjaluka“, stajalo je u optužnici.

Grujić je uhapšen nakon što su mu predate označene novčanice, a ostatak od 10.000 KM, Vidić je trebalo da donese nakon što tužilaštvo donese „odluku povoljnu po njega“, a što su mu korumpirani policijski inspektori obećali srediti.

Tokom iznošenja završnih riječi na prethodnom sudskom ročištu, Grujić je tvrdio da mito nije „tražio“,nego mu je Vidić „samovoljno dao novac“.

Previous articleBarsa neće Sadika nego zvijezdu Premijer lige
Next articleOtkrivena tajna najvećeg hita Merime Njegomir