Home Vijesti Politika Dodik nakon sastanka s Varheljijem

Dodik nakon sastanka s Varheljijem

171
0

Povući Inckov zakon, pa onda saradnja

IZVOR: SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarali su danas u Banjaluci sa komesarom EU za proširenje Oliverom Varheljijem.

Dodik je nakon sastanka izjavio da je Varheljiju prenio da Republika Srpska neće učestvovati u radu zajedničkih organa BiH dok se ne povuče sporni zakon koji je donio bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Incko.

“To su upravo oni organi za koje je Narodna skupština rekla da neće da se participira u njihovom radu sve dok se ne riješi problem vezan za nametnuti zakon”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare nakon večerašnjeg sastanka u Banjaluci sa Varheljijem kojem su prisustvovali i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i premijer Srpske Radovan Višković.

IZVOR: SRNA

Dodik je rekao da su Varheljiju prenijeli da oni koji stoje iza takvog sramnog posla koji je učinio Incko trebaju to pitanje da riješe i istakao da Srpska odgovornost za to vidi u zemljama koje podržavaju ili su prećutno podržale takvu vrstu parade koju je napravio Incko.

“Nakon toga pristajemo da razgovaramo i u parlamentu BiH o načinu na koji bi se moglo riješiti to pitanje, ali bez povlačenja i ukidanja te odluke, to neće biti moguće”, naglasio je Dodik

On je naveo da pitanje imovine treba riješiti sporazumom dva enetiteta i Brčko distrikta, te podsjetio da će o imovini biti riječi na sjednici Narodne skupštine RS 10. decembra.

Dodik je zahvalio Varheljiju za razmijevanje i što je došao večeras u Banjaluku, jer je dijalog najbolja osnova za rješavanje problema u BiH.

Sastanak Dodik sa Varheljijem održan je u zgradi Vlade Republike Srpske.

Nakon ovog sastanka, održan je i sastanak Dodika, predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović i predsjednika Vlade Srpske Radovana Viškovića sa Varheljijem

Previous articleNovak citirao Nikolu Teslu i poslao poruku svijetu
Next articleDodik, Čović i Izetbegović nisu davali izjave