Home Vijesti Eksplozija napravila haos: Oštećeno 70 kuća u Leštanima!

Eksplozija napravila haos: Oštećeno 70 kuća u Leštanima!

166
0

Opština Grocka i Grad Beograd su poručili da će biti uz mještane i u ovoj teškoj situaciji.

IZVOR: MONDO/STEFAN STOJANOVIĆ

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je danas da je u Leštanima, od posljedice ekplozije u fabrici “Edepro, oštećeno 70 kuća. Vesić, koji je jutros obišao Leštane i razgovarao sa mještanima i rukovodstvom opštine Grocka, je rekao da je formirana komsija koja će utvrditi visinu štetu.

Oštećeno je, prema prvim procenama, manje ili više, 70 kuća, a nijedna od njih nije oštećena tako da u njoj ne može da se stanuje“, rekao je on.

Naveo je da jedna kuća “ima malo veće kratere, veličine od oko jednog metra”, te dodao da će njena sanacija početi već danas. Rekao je i da će Gradska opština Grocka, kojoj pripadaju Leštani, isplatiti i jednokratnu pomoć porodicama nastradalih. 

Poručio je mještanima da će i opština Grocka i Grad Beograd biti uz njih i u ovoj teškoj situaciji. Nastavljena je pretraga terena poslije jučerašnje eksplozije u fabrici protivgradnih raketa u naselju Leštane, u kojoj su tri radnika izgubila život, a 15 je povrijeđeno.

Noć je protekla mirno u fabrici protivgradnih raketa “Edepro” u Leštanima, gdje je došlo do eksplozije. U fabrici dežuraju dvije vatrogasne ekipe, ali novih detonacija nije bilo. Uzrok eksplozije nije još poznat.

Previous articleSkok cijena novih stanova: Evo koliko sada košta kvadrat
Next articleEksperti traže trajnu zabranu ustaškog skupa u Blajburgu