Home Sport Tenis Novak citirao Nikolu Teslu i poslao poruku svijetu

Novak citirao Nikolu Teslu i poslao poruku svijetu

330
0

Đoković iznenadio sve – “Čovjek treba da bude sam svoj ljekar…”

IZVOR: PROFIMEDIA

Najbolji teniser svijeta se prisetio kako je nekada govorio slavni Nikola Tesla.

Novak Đoković je poslije poraza u polufinalu Završnog mastersa u Torinu stigao u Austriju, gdje ga u narednom periodu očekuje učešće na završnom turniru Dejvis kupa.

Najbolji teniser svijeta će predvoditi reprezentaciju Srbije, a za to vrijeme, inspiraciju pronalazi u liku i djelu jednog od najvećih umova u istoriji – Nikole Tesle.

Đoković se priključio reprezentaciji Srbije u Austriji, imao je šta da kaže i na zvaničnoj konferenciji za medije, a potom je na svom Instagram profilu imao neobičnu poruku.

Novak je objavio fotografiju na kojoj je ispisan citat Nikole Tesle.

IZVOR: INSTAGRAM/DJOKERNOLE/PRINTSCREEN

“Bolest dolazi zbog mislenog pada. Čovjek treba da bude sam svoj ljekar. Ako nije tih iznutra, onda mu uzalud svi ljekovi i najbolji ljekari. Podsvijest modernog čoveka je uzburkana kao nemirni okean sa velikim olujnim talasima. Podsvest prepuna utisaka čini da duša bude nemirna. Emocije tada ključaju poput erupcije vulkana. Bez rada na emocijama, duhovnost je samo kula od karata. A šta je čovjek bez mira u duši? Odvojen od božije blagodati, pokušava da uzaludno pronađe utjehu u materijalnim stvarima. Tamo utjehe nema, to je rupa bez dna. Još, još, daj još i na kraju ponovo praznina. Kada duša postane mirno more, bonaca, tada počinje iscjeljenje. Zapamtite to, to je zlatno pravilo. Izvor većina bolesti je u duhu, zato duh može da pobijedi većinu bolesti”, napisao je Đoković citiravši Nikolu Teslu.

Nije poznato postoji li neki poseban razlog za ovakvu poruku u ovom trenutku. Srbija svoje mečeve u Dejvis kupu igra 26. i 27. novembra protiv Austrije i Njemačke, a u četvrtfinale će se plasirati šest pobjednika grupa i dva najbolja drugoplasirana tima

Previous articleKlinka s TikToka nominovana za četiri Gremija: Olivija ulazi u istoriju
Next articleDodik nakon sastanka s Varheljijem