Home Vijesti Politika Predsjedava Denis Šulić: Počela redovna sjednica NSRS

Predsjedava Denis Šulić: Počela redovna sjednica NSRS

161
0

Redovna sjednica Narodne skupštine RS počela je danas u Banjaluci, a na početku je zakletvu položio reizabrani pravobranilac RS Milimir Govedarica.

IZVOR: MONDO/VEDRAN ŠEVČUK

Zbog odsustva iz zdravstvenih razloga sjednicu neće voditi Nedeljko Čubrilović, nego potpredsjednik Denis Šulić (SNSD).

Uoči početka zasjedanja, Šulić je rekao da će sjednica koja danas počinje trajati do sutra u 15 sati kada će biti glasanje po apsolviranim tačkama, dok je nastavak predviđen za utorak.

Šulić je izrazio očekivanje da će tokom sljedeće sedmice redovna sjednica biti okončana, te da će nakon toga, u dogovoru sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom biti određen termin posebne sjednice na kojoj bi se trebalo raspravljati o povlačenju saglasnosti Republike Srpske na Oružane snage BiH, indirektne poreze i Visoki sudski i tužilački savjet BiH.

Na kolegijumu uoči početka redovne sjednice NSRS, Vlada RS je zatražila dopunu dnevnog reda i to prijedloge zakona po hitnom postupku – Prijedlog zakona o dopunama zakona o republičkoj upravi, zatim o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama, i zakona o koncesijama.

SNSD je tražio da se sa dnevnog reda povuče tačka o razrješenju predsjednika NSRS Nedeljka Čubrilovića, prijedlog poslanika Nebojša Vukanovića.

Takođe, na kolegijumu uoči početka redovne sjednice NSRS upućen je zahtjev opozicionih poslančikih klubova da se povuče prijedlog odluke o raspuštanju Skupštine opštine Bileća.

Previous articleEksperti traže trajnu zabranu ustaškog skupa u Blajburgu
Next articleBenzema osuđen zbog seks snimka i ucjene