Home Vijesti Politika Dodik: Nema razgovora dok ”Inckov zakon” ne bude povučen

Dodik: Nema razgovora dok ”Inckov zakon” ne bude povučen

174
0

Srpski član Predsjedništva BiH izjavio je Srni da ukoliko OHR ili oni koji komanduju tom odmetnutom institucijom ne povuku zakon koji je nametnuo Valentin Incko nema razgovora ni o jednoj temi, pa ni temi koju tretira tzv. Inckov zakon.

IZVOR: RTRS

Upitan da prokomentariše izjavu Bakira Izetbegovića da je ranije predlagao da se usvoje nove izmjene Krivičnog zakona BiH koje bi pored onoga što sadrži nametnuti tzv. Inckov zakon sadržavao i zabranu negiranja zločina počinjenih u Jasenovcu, te da je “Dodik sad došao na to što je on predlagao prije mjesec dana”, srpski član Predsjedništva odgovorio je da bi Izetbegović mogao da zapisuje sastanke ako ga već pamćenje izdaje.

“Izetbegovićevo pominjanje Jasenovca i pokušaji da nas uvuku u priču o izmjenama Krivičnog zakona, podvaljujući nam Jasenovac, neprimjereno je i to sam već govorio. Jasenovac i Dinja Gradina nisu, niti će biti predmet bilo čije trgovine, Mi ne želimo da se zakonom utjeruje istina o genocidu nad Srbima. Mi znamo šta je bilo, civilizovan svijet zna šta je bilo, nama nikakav zakon neće uređivati stradanje, niti cemo druge zakonom tjerati da uvaze naše žrtve”, naglasio je Dodik.

Osim što je neprihvatljivo s tog stanovišta, pokušaj da se izjednači zločin u Srebrenici i zločin u Jasenovcu je novi zločin i na to sigurno nećemo pristati, poručio je Dodik.

Previous articlePutnik poginuo u sudaru autobusa i automobila u Rekavicama kod Banjaluke
Next article6 razloga zašto je svinjska mast sjajna!